Поділитись:

Потенційний Генконсул Польщі у Луцьку назвав ключові свої завдання

Середа, 05 жовтня 2016, 15:37
Потенційний Генконсул Польщі у Луцьку назвав ключові свої завдання

Потенційний Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Веслав Мазур ставить перед собою чимало завдань, зокрема підвищення ефективності обслуговування консульства, зміна офісу штаб-квартири, співпрацю з молоддю, польськими організаціями та Римо-католицькою церквою.

Кандидатуру пана Мазура, який зараз очолює Генеральне Консульство у Львові, затвердили на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв'язків з поляками за кордоном 21 вересня 2016 року.

Тепер слово за Міністерством закордонних справ Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СТАЛО ВІДОМО, ХТО МОЖЕ ОЧОЛИТИ ГЕНЕРАЛЬНЕ КОНСУЛЬСТВО ПОЛЬЩІ У ЛУЦЬКУ

Тим не менше, на комісії дипломат окреслив своє бачення на ситуацію в Україні та назвав основні завдання, які ставить перед собою.

"Нинішню ситуацію в Україні, у тому числі у її західній частині, навряд чи можна вважати стабільною. Ніхто не може передбачити, коли в Україні може запанувати спокій. Волинська область, як і вся країна, пережила інтенсивні події української Революції гідності, а потім у непрямий спосіб російське втручання на Сході країни. На фронті було багато добровольців, як із самого Луцька, так і з Волинської області. Велика частина з них були активістами Майдану. З моменту оголошення перемир'я інтенсивність бойових дій між українськими урядовими силами і сепаратистами за підтримки Росії зменшилася, але все ж доходить до збройних зіткнень. Обидві сторони звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню", – зауважив Веслав Мазур.

Кандидат на посаду Генконсула у Луцьку називає Україну "жертвою російської агресії" і стверджує, що Європа повинна одностайно підтримувати її у складний час.

"У конфлікті в Україні необхідна монолітність і єдність Європи. Потрібно прагнути, щоб положення другої мирної угоди з Мінська були виконані. У цій ситуації, коли Україна стала жертвою російської агресії, Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку повинно вжити заходів, щоб задовольнити потреби українських партнерів, хоча б таких, як візові питання, чи надання взірців функціонування демократичного громадянського суспільства", – розповідає потенційний Генеральний консул у Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЯК МОЖЕ БУТИ БАНДИТ ГЕРОЄМ?" – ІМОВІРНИЙ ГЕНКОНСУЛ ПОЛЬЩІ У ЛУЦЬКУ ПРО БАНДЕРУ

Серед завдань, які ставить перед собою Веслав Мазур – підвищити ефективність обслуговування громадян, працювати над виконанням положень нового закону про карту поляка, посилити співпрацю з польськими організаціями на Волині, співпрацювати з Римо-католицькою церквою.

Крім того, кандидат на посаду генконсула планує працювати над розширенням навчання польської мови в окрузі, створенням програм обміну молодіжних груп і організацій на свята.

Веслав Мазур має намір сприяти посиленню економічних відносин і усуненню бар'єрів між польськими та волинськими компаніями.

Ще одним важливим завданням, як наголосив Веслам Мазур, є зміна офісу штаб-квартири консульства.

Надрукувати
мітки:
коментарів