Поділитись:

Наскільки прозорі комунальні підприємства Луцька: дослідження

Четвер, 13 жовтня 2016, 11:55

Інститут політичної освіти, Український незалежний центр політичних досліджень, Центр політичних студій та аналітики (Івано-Франківськ) у партнерстві з "Transparency International Україна" у липні 2016 року провели дослідження щодо публічності роботи комунальних підприємств.

Для дослідження обрали вісім обласних центрів: Чернівці, Івано-Франківськ, Ужгород, Тернопіль, Хмельницький, Львів, Луцьк та Рівне. Зокрема, аналізували роботу комунальних підприємств на відповідність 20 індикаторам прозорості та підзвітності, – пише Економічна правда.

Індикатори були різні: наявність сайта підприємства, оприлюднення статуту, декларації про доходи керівника, контактів, публікація щорічних фінансових планів та звітів, аудиторських висновків, інформації про тарифи та угоди на підряди.

Також аналізували документи, які регламентують порядок роботи підприємства, зокрема, призначення директора та заміщення вакантних посад через конкурс.

Підприємство могло отримати максимум 40 балів, проте стільки не набрало жодне з них. Лідером стала "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" з Івано-Франківська — 23 бали. Більшість інших заледве дотягували до 15 балів.

Середні оцінки щодо кожного міста доволі депресивні. Найменша середня оцінка — в Ужгороді — чотири бали, найбільша — 12,2 — в Івано-Франківську та в Луцьку — 11, 2.

До того ж "похвалили" Луцьк й за те, що тут обирають керівників комунальних підприємств за конкурсами.

Надрукувати
мітки:
коментарів