Поділитись:

Перші волинські е-декларації: "знайдені" будиночки під Луцьком у керівників судів

Четвер, 13 жовтня 2016, 14:25

15 серпня 2016 року в Україні запустили електронне декларування.

Щоправда згодом в системі виявили недоліки і повноцінний запуск перенесли на 1 вересня. Отож від цього часу чиновники, судді та прокурори усіх рівнів протягом 60 днів повинні прозвітувати про свої доходи за 2015 рік.

Незважаючи на те, що до кінця терміну подання залишилося трохи більше двох тижнів, серед керівників обласних судів на Волині станом на 13 жовтня свої декларації оприлюднили лише троє.

З-поміж них голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський та заступник голови господарського суду Волинської області Світлана Філатова, декларації яких за 2015 рік "Конкурент" аналізував раніше.

Зауважимо, що на відміну від звітності про статки і доходи старого типу, в електронній формі з'явилося декілька нових пунктів, серед яких "об'єкти незавершеного будівництва".

І тут у керівників двох обласних судів Волині "вигулькнули" нові факти.

Щодо Михайла Квятковського, то як виявилося, окрім двох квартир та гаража (спільно з дружиною), він має ще недобудований будинок площею 232,2 метра квадратних у селі Боратин Луцького району.

Примітно, що голова суду у 2009 році отримав у власність земельну ділянку площею 24 сотки у цьому ж селі. Очевидно, що там і будують нове житло.

Читайте більше про доходи та статки голови Луцького міськрайонного суду.

Заступник голови Господарського суду Волинської області Світлана Філатова, судячи з е-декларації, також "будується". Житловий будинок площею 130 метрів квадратних для судді зводять у селі Рованці Луцького району.

Одна із трьох земельних ділянок, якими володіє заступник голови суду, розташована якраз у цьому селі. Це зокрема 1235 метрів квадратних площі, яку Світлана Філатова придбала у 2012 році за 24 тисячі 700 гривень.

Детальніше про доходи заступника голови Господарського суду Волинської області.

Надрукувати
мітки:
коментарів