Поділитись:

Микола Романюк прозвітував про роботу мерії (фото)

Четвер, 13 жовтня 2016, 18:26

Луцький міський голова Микола Романюк прозвітував про зроблене у місті за 9 місяців 2016 року.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Питання енергоефективності пріоритет у роботі міського голови Миколи Романюка

Міський голова Микола Романюк у вересні доповів про результати співпраці Луцької міської ради з НЕФКО під час панельної дискусії "Виклики та можливості в секторі енергоефективності бюджетних будівель" у рамках Муніципального семінару для партнерів НЕФКО в Україні, який відбувався у Києві.

Він наголосив, що впровадження енергозберігаючих заходів у Луцьку відбувається завдяки співпраці з міжнародними інституціями: НЕФКО, Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейським інвестиційним банком. Загалом на ці цілі планується залучити близько 750 мільйонів гривень.

На сьогоднішній день спільно з НЕФКО успішно реалізовано проект "Реалізація енергозберігаючих заходів в бюджетних установах міста Луцька". Загальна вартість 4 445 000 грн. Позика НЕФКО становила 4 000 000 грн (90%), а 445 000 грн (10%) - співфінансування міського бюджету. Кредит було отримано на 4 роки з відсотковою ставкою 3 %. Ефект від реалізації проекту - фактична економія теплової енергії у 2015 р. – 2 445 Гкал за рік, а це 1 млн 030 тис.грн.

За ці кошти у Луцькій міській клінічній лікарні, ДНЗ № 11 та 21, загальноосвітніх школах № 5 та 10, гімназії № 21 встановлено індивідуальні теплові пункти, зарадіаторні рефлектори, відновлено теплоізоляцію трубопроводів, проведено балансування системи опалення, модернізацію системи освітлення, замінено вікна і двері, утеплено фасади.

В процесі реалізації перебуває проект КП "Луцькводоканал" та НЕФКО "Модернізація та реконструкція систем водопостачання та водовідведення у м. Луцьку" (загальна вартість 550 тис. євро). Для реалізації проекту отримано позику НЕФКО у сумі 495 тис. євро. Ефект від реалізації цього проекту: економія електроенергії: 1,609 Мвт*год за рік (136,6 тис.євро на рік); скорочення викидів CO2: 1 287.2 тон на рік.

У його рамках заплановано технічне переоснащення артезіанських свердловин, насосної станції, заміна насосів, впровадження системи диспетчеризації та автоматизації процесів водопостачання.

Погоджено отримання нового кредиту від НЕФКО у розмірі 10 млн грн та гранту від Фонду Е5Р – 200 тис. євро на реалізацію проекту "Підвищення енергетичної ефективності закладів бюджетної сфери міста Луцька".

Проект передбачає ряд енергозберігаючих заходів у бюджетних установах міста (ДНЗ № 4, 13, 27, 31, гімназія № 21, ЗОШ № 1, 16, Палац учнівської молоді). Тут планується утеплити фасади, дахи, встановити ІТП, замінити вікна, модернізувати освітлення. Очікуваний ефект: чиста економія близько 2, 5 млн грн за рік.

Одночасно триває робота над проектом "Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька". Для його впровадження передбачається отримання кредиту у розмірі 5 млн євро від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО та 2 млн євро у вигляді гранту від Фонду E5P. Проект передбачає утеплення фасадів та дахів, встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміну вікон, модернізацію системи освітлення у 40 об'єктах бюджетної сфери, серед яких художня школа, музична школа № 1, Палац учнівської молоді, центральний басейн, 20 будівель шкіл, 15 ДНЗ.

У вересні цього року відбулося відкриття пропозицій першого етапу тендеру за Лотом № 6 "Котельня на альтернативному виді палива", яка реалізується в рамках Проекту реконструкції системи централізованого теплопостачання у м. Луцьк, що фінансується за кошти кредиту Європейського Банку Реконструкції та Розвитку і гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології (E5P). Котельня потужністю 5 Мвт забезпечить безперервним гарячим водопостачанням мешканців мікрорайону підшипникового заводу в міжопалювальний період.

Знаковим є те, що нещодавно у Луцьку на проспекті Перемоги, 12 відкрився Перший в Україні консультаційний центр з питань енергоефективності. Тут кваліфіковані спеціалісти, що пройшли навчання у міжнародних компаніях, зможуть надати повноцінну інформацію щодо економії енергії, якісного та ефективного утеплення будинків, державних та місцевих програм підтримки енергоефективності тощо.

Оновлення міської інфраструктури

Тривають ремонтні роботи на вулицях, прибудинкових територіях, освітлюють пішоходні переходи, вулиці, встановлюють світлофорні об'єкти та ремонтують встановлені раніше.

За 9 місяців цього року у питаннях оновлення інфраструктури у Луцьку зроблено:

– капітальний ремонт 29 об'єктів:вул. Вахтангова, Волинська, Воровського, Гетьмана Дорошенка (від буд. № 40 до вул. Січової), Грабовського (вздовж ДНЗ № 22, 23), Євгена Сверстюка, Замкова, Зв'язківців, Івана Кожедуба, Кафедральна, Князів Острозьких, Лесі Україник (від вул. Кривий Вал до вул. Градний Узвіз), Петра Маха, Плитниця, Сапалаївська, Сковороди, Словацького (на ділянці від вул. Богдана Хмельницького до вул. Шевченка), дорожнього покриття на шляхопроводі через вул.Ківерцівську, заїзду з просп.Відродження до гімназії № 18 з розширенням проїзної частини та влаштуванням тротуарів, під'їзної дороги до хлібозаводу з вул. Підгаєцької, підпірних стінок вздовж пішохідної дріжки навколо Луцького замку та вул. Замковій, пішохідних доріжок у сквері Героїв Майдану на просп. Соборності, пішохідної доріжки від вул. Замкової до Замкової площі, проїзду від буд. № 10 по вул. Шота Руставелі до ЗОШ № 20, скверу на вул. Кафедральній, стоянки та заїзду біля Волинського академічного обласного театру імені Шевченка зі сторони вул. Словацького, тротуарів на просп. Відродження, тротуару від. Буд. № 5 на просп. Молоді до буд. № 39 на просп. Відродження

– капітальний ремонт прибудинкових територій: на бульварі Дружби народів, 13; вул. Бенделіані, 1 а, 3 а;Володимирській, 95, 95 а, 96,97, 99;Гетьмана Мазепи, 49;Гордіюк, 4а,8, 33, 33а, 35; Конякіна, 12, 12а, 12 б; Степана Бандери, 11, 13, 18, 20, 22; Писаревського, 9, 11; вул. Вавілова, 5; пр. Відродження, 18 — вул. Січова, 1; вул. Шевченка, 37, 37а; вул. Миру, 2, 4; вул. Кравчука, 2, 4; просп. Соборності, 10, 12, 14, 16; Волі, 22, 37, 39, 39а, 43, 45 ; вул. Словацького, 12; пр. Молоді, 1, Рівненська, 111.

Капітально відремонтовано шляхопровід на вул. Гордіюк, підходи та колесовідбійне огородження на шляхопроводі на вул. Рівненській, зараз тут триває ремонт деформаційних швів.

Здійснено поточний ремонт 81 об'єкта вуличної мережі, з них 16 вулиць відсипані білощебеневим покриттям:

Вишенського,Балакірєва,Західна,Зелена,Колгоспна, Садова, Семиренка, Балківська,Лисенка,Сєченова,Берестова, Руданського, Соломії Крушельницької, Рахманінова, заїзд з вулиці Степової на Володимирську,пров.Садовий.

Облаштовано бруківкою тротуар від буд № 5 на пр. Молоді до буд № 39 на пр. Відродження.

Здійснено капітальний ремонт пішохідних доріжок у сквері Героїв Майдану на пр. Соборності.

Завершено реконструкцію світлофорних об'єктів із встановленням нових світлофорів на перехрестях вул. Ковельська — Глінки та просп. Волі — вул. Паркова. Тривають роботи на перехресті вул. Ковельська-Чернишевського-Поштова.

Встановлене зовнішнє освітлення на вул. Новочерчицька, Ветеранів та В'ячеслава Чорновола, на алеї між просп. Президента Грушевського та вул. Гулака-Артемовського.

Облаштовані новими світлодіодними світильниками вулиці Глушець, Паркова, Словацького, Карпенка-Карого, Набережна, проспект Волі частково (до вулиці Шопена), меморіальний комплекс "Вічна слава".

Проведено реконструкцію мереж зовнішнього освітлення на вул. Івана Франка, Селищна-Липлянська, Далека, Весела, Весняна, Польова, Туполева, Крушельницької, сквер на вул. Кафедральній та Замковій площі, Гущанська, Літня.

Освітлено 42 пішоходних переходи на просп. Волі, Відродження, вул. Конякіна, Дубнівська, Івана Огієнка, Шопена, Володимирська, Чорновола та Карпенка-Карого, Шевченка, Ковельська, Набережна, Метельницького, Рівненська, Авторемонтна.

Здійснено капітальний ремонт: фасаду житлового будинку № 67 на вул. Лесі Українки, несучих конструкцій будинку на просп. Соборності, 33, покрівлі на будинку 89, що на вул. Теремнівській. Триває капремонт на вул. Даньшина, 52 а, з підсилення несучої стіни - на вул. Коцюбинського, 4.

Завершено будівництво огорожі на підприємстві "Ласка" з метою ізоляції мешканців вулиці Мамсурова від притулку для бездомних тварин.

Залучено 500 тисяч гривень з державного бюджету (Фонд охорони навколишнього природного середовища) на будівництво притулку для бездомних тварин.

Затверджено схему малих архітектурних форм на 13-ти вулицях міста. У розробці схеми ще на 13-ти вулицях міста.

Створюємо комфортні умови для виховання та навчання дітей

Триває будівництво школи № 27 у 55-му мікрорайоні міста. Постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 року з державного бюджету виділено 11,5 мільйонів гривень. Проектом передбачене будівництво не лише навчальних класів, гурткових, актового залу, бібліотеки, медичного блоку та інших необхідних для школи приміщень, але й 25-метрового басейну, а також спортивного комплексу, що відповідатиме всім європейським вимогам і дозволить приймати в місті Луцьку змагання міжнародного рівня.

Загальна вартість проекту будівництва школи згідно кошторису становить 88 664,81 тис. грн. З міського бюджету у 2016 році передбачене фінансування в сумі 8 млн грн.

Відновлено роботу ДНЗ № 41 (4 групи на 100 місць) на вул. Декабристів, 23.

Відкрито додаткові групи у ДНЗ №№ 1, 6, 28 (3 групи на 62 місця).

У ДНЗ № 28 створено групу з інклюзивним навчанням для дітей з синдромом Дауна.

Введено в експлуатацію після капітального ремонту плавальний басейн ЗОШ № 20.

Виконано капітальні ремонти покрівель в ДНЗ № 8, 9, ЗНЗ № 13, завершується у ЗНЗ № 23.

Виконано капітальний ремонт систем тепло-, водопостачання, каналізації та санвузлів у ЗОШ № 16.

Зроблено капітальний ремонт харчоблоків ДНЗ №№12, 14, 17, 31 і 34, ЗОШ № 19, покрівлі над харчоблоком ДНЗ №9.

Виконано гідрохімічне очищення системи опалення у ДНЗ №№5, 8, 18, 7,30.

Завершені капітальні ремонти санвузлів в ЗНЗ №№7, 10, 13, 19, виконують у ЗНЗ №№5, 17, 20, 22, 23, 24, 25.

Виконано капітальний ремонт вентиляції у ДНЗ №№ 14, 23, 31, 34, 37.

З 1 лютого 2016 року збільшено грошові норми витрат на харчування однієї дитини на 2,50 грн в день у ДНЗ міста, що становить для дітей до 3-х років — 10,00 грн, від 3 до 7 років — 16,00 грн.

З 1 вересня 2016 року у школах міста вартість обіду для дітей пільгових категорій збільшено на 5,00 грн та стновить 15,40 грн на дитину, в навчально-реабілітаційному центрі збільшено на 7,50 грн - 19,00 грн на дитину.

Із міського бюджету виділено кошти на закупівлю миючих та дезінфікуючих засобів для навчальних закладів.

Гімназія № 4 імені Модеста Левицького за результатами відбору у проекті "GoGlobal camps" отримала найвищий статус "GOCAMP" серед 119 шкіл з 20-ти областей України.

Наближення медичних послуг до населення

Здійснено капітальний ремонт приміщення у КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №3", де встановлено сучасний цифровий флюорограф, ремонт коридору.

Проведено заміну двох ліфтів у КЗ "Луцька міська клінічна лікарня".

Придбано кардіодатчик для КЗ "Луцька міська дитяча поліклініка".

Здійснено капітальний ремонт інфекційного блоку у дитячій поліклініці.

Здійснено капітальний ремонт приміщень 4-го поверху жіночої консультації у КЗ "Луцький клінічний пологовий будинок".

Виконано капітальний ремонт клінічної лабораторії у КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" .

У стадії завершення створення нової амбулаторії на вул. Наливайка, 6. Зараз тут триває капітальний ремонт фасаду приміщення.

Усе - для здорового способу життя та відпочинку

Здійснено ремонти клубів за місцем проживання "Атлет" та "Юність".

Зроблено капітальний ремонт спортзалу у клубі за місцем проживання "Білий м'яч"

Завершено будівництво спортивного майданчика у дворі за адресою: вул. Соборності, 28.

Створено додаткові секції безкоштовних занять у клубах Стріла, Атлет та Юність.

Проведено місячник з облаштування спортивних майданчиків у мікрорайонах міста Луцька.

Проведено традиційні легкоатлетичні змагання "Луцька десятка".

Передано на баланс "Спорту для всіх" підвальне приміщення на вулиці Львівській для створення там ще одного клубу за місцем проживання.

Започатковано нові спортивно-масові традиційні заходи: "Чемпіонат Луцька з дворового футболу" (800 учасників), "Ранкова гімнастика для всіх" (1000 учасників), "Лучеськ півмарафон" (до 1000 учасників).

Розроблено Дорожню карту реформування спортивної галузі міста Луцька, проведено робочі зустрічі зі спортивною громадськістю міста.

У центральному басейні Луцька організовано електронний облік відвідувачів із турнікетами, виконано ремонт в медкабінеті, розпочато заміну старих склоблоків на енергозберігаючі склопакети.

Зелені зони

Організовано роботу двох луцьких пляжів у літній період (у центральному парку та на Теремнівських ставках), в тому числі забезпечено рятувальниками.

Розпочато реконструкцію літньої естради "Ротонда" у центральному парку культури та відпочинку. Всі роботи здійснює інвестор за власні кошти.

Завершено розробку Концепції розвитку центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Розроблено та затверджено нову схему розміщення тимчасових споруд у центральному парку культури та відпочинку.

Розпочато роботи зі створення Мистецької алеї Миколи Голованя. Встановлено 22 скульптури автора, які були виготовлені ним 40 років тому, 8 з них - відреставровано.

Проведено додаткові роботи та благоустрій у Луцькому зоопарку: збудовано нові вольєри для зелених мавпочок та лемурів, а також встановлено 3 альтанки.

Виконано подеревну зйомку території іподрому, виготовлено технічну документацію на майбутню спортивну зону.

Розпочато роботи по розчистці парку "Конякіна-Гордіюк". Розроблено та затверджено Концепцію розвитку парку. Підписано меморандум про співпрацю із Луцьким домобудівельним комбінатом щодо співфінансування заходів.

Зариблено ставок на вулиці Теремнівській.

Підтримка учасників АТО та членів їх сімей

У міській раді діє Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, а також членів сімей загиблих – мешканців міста, якою передбачено безкоштовне харчування дітей у навчальних закладах, проїзд у громадському транспорті, компенсація з оплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, санаторно-курортне лікування тощо.

З початку цього року медичну реабілітацію пройшли 146 осіб з цієї категорії.

Видано путівки для оздоровлення 19 учасників бойових дій та 2 членів сімей загиблих.

Протягом літнього періоду оздоровлено 211 дітей військовослужбовців, призваних на військову службу по мобілізації, членів їх сімей, а також сімей загиблих військовослужбовців, учасників бойових дій.

Організовано відпочинок у місті Таураге Литовської Республіки для восьми дітей загиблих учасників АТО.

Із метою підтримки військовослужбовців, які були призвані на військову службу за контрактом, проводиться виплата одноразової матеріальної допомоги в розмірі 5 тис. грн. На сьогодні, проведено виплату для 96 осіб вищезазначеної категорії на загальну суму 480 тис. грн.

З міського бюджету виділено 200 тис. грн на розширення фотостенду Героям Небесної Сотні та загиблим на сході. Тут будуть додатково розміщені фото усіх загиблих з Волинської області.

Розроблено проект Програми забезпеченням житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих, зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки.

У роботі проект Програми підтримки демобілізованих бійців АТО та членів їх сімей.

Організація дорожнього руху у місті

Розроблена і затверджена на сесії міської ради Програма розвитку Луцького підприємства електротранспорту, однією з важливих складових якої є автоматизований облік оплати проїзду (проведено тендер першого етапу впровадження). Здійснено ремонт мийки, адміністративної зони та адміністративного приміщення Луцького підприємства електротранспорту. В усій ремзоні та частині адмінприміщень замінено вікна на енергозберігаючі.

Прийнято рішення виконавчого комітету про затвердження мережі стоянок таксі на території міста Луцька.

Затверджено Схему організації дорожнього руху, розміщення платних парковок у центральній частині міста (вул.Градний Узвіз, Кривий Вал, Сенаторки Левчанівської), на Завокзальному ринку (вул. Карпенка-Карого, 1), Привокзальній площі. Організовано Схему паркування автомобілів у Старому місті.

Створено робочу групу за участю представників громадськості з питань організації дорожнього руху та встановлення дорожніх знаків у місті.

Центр надання адміністративних послуг працює для лучан

Із дня відкриття (з липня 2013 року) за послугами до ЦНАП звернулося 542 400 відвідувачів.

За 9 місяців 2016 року — 147 300 відвідувачів.

Надаються 302 послуги: 214 — виконавчих органів міської ради, 60 — територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, 28 — структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

У ЦНАП створено портал адміністративних послуг www.ap.lutsk.ua; запроваджено надання 50-ти електронних послуг; онлайн-консультації для відвідувачів за допомогою Skype-зв'язку; sms-інформування суб'єктів звернень про результат розгляду справи; створено пункт для надання консультцій іноземцям; забезпечено видачу закордонних біометричних паспортів через ЦНАП (з січня 2016 - ID карт); розробляються електронні шаблони заяв на всі звернення та постанов про адміністративні правопорушення.

Затверджена Концепція розміщення зовнішньої реклами у місті Луцьку.

У зв'язку з децентралізацією влади та з метою якісного надання послуг у Луцькій міській раді створено чотири відділи:

- державного архітектурно-будівельного контролю. За 9 місяців проведено 115 перевірок. Накладено штрафів на суму 1 млн 703 тис. грн. До бюджету сплачено 848 тис. грн;

- реєстрації бізнесу та дозвільних процедур. З 01.01.2016 року відділ надав 9944 послуги з питань державної реєстрації суб'єктів господарювання і дозвільних процедур;

- державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Станом на 01.10.2016 року на розгляд у відділ надійшло 2863 заяви. Заявникам видано 2705 результатів розгляду звернень. До міського бюджету за сплату адміністративного збору зараховано 316661,58 грн.

- ведення Реєстру територіальної громади. З 04 квітня цього року (з початку роботи відділу) здійснено реєстрацію місця проживання та знято з реєстрації місця проживання 11570 осіб. До міського бюджету надійшла плата за вчинення вказаних дій у вигляді адміністративного збору у сумі 130 071 грн. Відділ надає 7 видів адмінпослуг.

Напрацьований договір про співпрацю Луцької міської та Прилуцької сільської рад на найближчих три роки у сферах: транспорту, житлово-комунального господарства, освіти, медицини, культури, адміністративних послуг, земельних відносин. Після виконання усіх умов договору можливе потенційне об'єднання в єдину територіальну громаду.

Конкурс громадських ініціатив

Проведено конкурс громадських ініціатив, за підсумками якого обрано дванадцять найкращих ініціатив, що реалізовуватимуться у співфінансуванні 90 % з бюджету міста та 10 % - кошти лучан.

Станом на 1 жовтня 2016 року із 12 кращих громадських ініціатив уже реалізовано п'ять проектів:

"Облаштування спортивного залу для реабілітації людей з особливими потребами та дітей-інвалідів" (автор Рожок О.А.). Придбані спортивні тренажери.

"Створення студії друку шрифтом Брайля "BRAILLE STUDIO" (автор Ткачук В.В.). Придбано та передано ВОГО "Генерація успішної дії" адаптивне програмне забезпечення, ламінатор, біндер та ін.

"Реконструкція квітників з влаштуванням рокарію" (ЗОШ № 11).

"Дитяча радість" (ДНЗ №19). Придбано та встановлено на дитячому майданчику ігрові елементи (гірку, пісочницю, кораблик).

"Збереження та відновлення історичної та культурної спадщини міста". Здійснено ремонт фасаду будинку по вул. Братковського, 31 (пам'ятка архітектури місцевого значення).

Решта громадських ініціатив буде реалізована до кінця року.

Перейменування вулиць

У рамках законодавства про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів перейменовано луцькі вулиці: Володарського — на Данила Шумука; Ванди Василевської — на Валерії Новодворської; Вацлава Воровського - Павла Пащевського; Фурманова - Олекси Алмазова; Бойка — на Євгена Сверстюка; Коротченка — на Миколи Куделі; Макаревича - Ростислава Волошина; Коцько - на Олекси Ошуркевича; Жовтнева — на Волноваська; Вереснева — на Борохівська.

Також депутати міської ради на сесії прийняли рішення про перейменування вул. Московська — на Хурсенка.

Культурне життя міста

Відбулися фестивалі "Великодні передзвони", "Вишиті обереги єднання", "Князівський бенкет", "Луцьк Фуд Фест", "Мандрівний вішак", міжнародна акція "Ніч музеїв", "Острів дитинства", реалізовано мистецькі проекти "Великодня майстерня", "Благовіст Волині", традиційна мистецька акція "Кобзарське віче", організовано виставку-конкурс дитячих писанок "Писанковий дивосвіт" та інші. Після дворічної перерви проведено арт-шоу "Ніч у Луцькому замку".

Цього літа проведено міжнародний фестиваль "Поліське літо з фольклором".

Відбулося понад 200 мистецьких заходів, серед яких творчі звіти музичних шкіл, концерти "Бринять цимбали дзвінкострунні…", "Під звуки мого фортепіано", "Весна у стилі ретро", "Музика, наповнена сонцем", творчий звіт міста "Слався, мій Луцьку в віках…" та ін.

105 обдарованих дітей та 8 творчих колективів за результатами мистецької рейтингової акції серед учнів шкіл "Овація" відзначено творчими преміями міського голови та управління культури.

Міжнародна співпраця

Підписано меморандум про співпрацю Луцька з містом Світ Словацької Республіки.

Підписано Угоду про партнерство між Луцьком та румунським містом Алба Юлія.

Активізовано партнерські контакти між містами Луцьк та Брест (Республіка Білорусь) у сфері житлово-комунального господарства, екології та спорту з метою обміну досвідом у цих сферах та залучення грантових коштів.

Відбувся Європейський тиждень сталої енергетики. Луцьк був обраний для проведення заходу як місто, що серед лідерів впровадження енергоефективних заходів.

У рамках Європейського тижня сталої енергетики підписано тристоронній Протокол намірів про співпрацю у сфері енергетичного партнерства між Луцьком, Любліном та Брестом.

У цьому році - 20-та річниця партнерської співпраці між містами Луцьк та Люблін (Республіка Польща). У рамках Конгресу ініціатив Східної Європи 2016 у Любліні (Республіка Польща) з цієї нагоди було підписано Декларацію про поглиблення співпраці між містами Луцьк та Люблін.

У планах до кінця року:

  • Відкриття нової медичної амбулаторії сімейного типу на вул. Наливайка.
  • Продовження будівництва школи № 27 у 55-му мікрорайоні міста (школа та басейн).
  • Здійснення за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку комплексної реконструкції системи теплопостачання в місті. На завершальній стадії проведення тендерних процедур по лоту № 6: встановлення котла на альтернативному виді палива у котельні на вул. Боженка, 32. Це дасть можливість забезпечити гарячим водопостачанням мешканців району підшипникового заводу у міжопалювальний період.
  • Буде завершено термомодернізацію гімназії № 21.
  • Будівництво дитячих та спортивних майданчиків.
  • Фінансування програми з підтримки громадських ініціатив.
  • Продовження роботи з облаштування спеціалізованим освітленням пішохідних переходів.
  • Продовження реконструкції центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Завершення благоустрою мистецької зони.
  • Проведення експертної оцінки з реставрації пам'яток та відновлення історичної забудови міста у рамках пілотного проекту Ради Європи та Європейського Союзу "COMUS".

Ремонт вулично-дорожньої мережі:

До кінця року заплановано капітально відремонтувати пішохідну доріжку від вул. Замкової до Замкової площі, вул. Ранкову, тротуари на вул. Гордіюк (від Конякіна до шляхопроводу), вул. Євгена Сверстюка, заїзду та тротуарів до ЗОШ № 19 з вул. Ветеранів, вул. Даньшина, тротуарів на пр. Відродження, перехресть Градний Узвіз — вул. Лесі Українки, вул. Крилова — Лесі Українки, вул. Пушкіна — Лесі Українки, вул. Лесі Українки — Кривий Вал, будівництво фонтану на перехресті Кривий Вал — Лесі Українки, вул. Замкова — вул. Плитниця, вул. Андрія Марцинюка, вул. Кривий Вал, вул. Корольова, вул. Нікішева, вул. Польова, пішохідної доріжки від пр. Перемоги до пр. Грушевського, тротуарів на вул. Ветеранів від вул. Чорновола (права сторона). Протягом двох років триватиме реконструкція окремих ділянок пр. Волі та Соборності.

Комплексна реконструкція прибудинкових територій з проведенням робіт з відновлення асфальтного покриття, дворового освітлення, встановлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків:

Бенделіані, 1 — Дружби народів, 5; В.Чорновола, 2, 2 а, 2 б, 2 в — Липинського, 15;Винниченка, 23, 25, 27а, 29, 31;Генерала Шухевича, 2, 4, 6;Гнідавська, 63, 63б, 65;Гордіюк, 27;Гордіюк, 29; Дубнівська, 34;Кравчука, 28;Львівська, 61, 61а, 61б;Потебні, 52а;Степана Бандери, 11, 13;Стрілецька, 31-35, 41-43; Київський майдан, 11, 13;Відродження, 12, 14 — Гетьмана Сагайдачного, 29;Відродження, 20; Волі, 43, 45;Соборності, 30; Соборності, 32, 32а, 32б, Соборності, 34; Рівненська, 111; Грушевського, 14.

За умови сприятливої погоди заплановано до кінця року здійснити поточний ремонт ще на одинадцяти об'єктах. вул. Олексія Шума, Путінцева, Георгія Гонгадзе, Полонківська, Горчарівка, Учительська, Прогресу, Степова від вул. Володимирської до вул. Рєпіна, тротуарів на вул. Огієнка та вул. 8 Березня, проїзду від пр. Волі до вул. Глушець (район гімназії №14), заїзду до відділення №4 Нової пошти на вул. Львівській.

Надрукувати
мітки:
коментарів