Поділитись:

Депутат розповів, що робитимуть у Луцьку із власниками розвалюх

Понеділок, 17 жовтня 2016, 15:35

Побачивши, що у Луцькраді активно "взялися" за питання наявності ветхих будинків, що спотворюють місто, деякі із власників почали затуляти парканом свою "нерухомість".

Робота над питанням наявності розвалюх у місті ще не завершилась. Про це Конкуренту розповів 17 жовтня депутат Луцькради та голова комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження Андрій Козюра.

Він зауважив, що побачивши, що міська рада приділяє цьому питанню багато уваги, власники однієї із таких розвалюх на вулиці Богдана Хмельницького загородили її парканом. Також він сказав, що робота щодо цього питання ще ведеться й нині вивчають це питання, щоб пізніше дати відповідні розпорядження.

"Власник не повинен створювати незручності через користування своїм майном власникам іншого майна. Враховуючи, що власником іншого майна є прилегла територія, яка є комунальною і належить територіальній громаді міста. Враховуючи, що власник зобов'язаний отримувати це майно в належному стані і, як мінімум, дотримуватись вимог пожежних та санітарних норм, то ми можемо його в цій частині стимулювати. Безумовно, що наш основний стимул – це адміністративний штраф за неналежне утримання і порушення правил благоустрою" – розповів Андрій Козюра.

Він додав, що штраф не є настільки суттєвим, щоб ефективно впливати на ці речі, але зараз працюють над тим, щоб реально впливати на ці всі речі. Для прикладу муніциипали разом з представниками з управління архітектури та містобудування можуть зобов'язувати власників земельних ділянок, на яких стоять ці розвалюхи, закривати парканами, щоб туди не могли потрапити діти і не збирались наркомани із волоцюгами, а фасадна частина не порушувала благоустрій міста.

Що ж до пропозиції начальника юридичного відділу Олександра Рачкова створити комісію, яка зможе складати відповідні акти як і про порушення правил благоустрою, так і виявлення якихось збитків державі, таких як витік газу чи води, то Андрій Козюра вважає, що так проблема просто заговориться, а не вирішиться.

Надрукувати
мітки:
коментарів