Поділитись:

У Луцьку пояснили, чи залишаться приміські села без маршруток

Середа, 19 жовтня 2016, 16:21
У Луцьку пояснили, чи залишаться приміські села без маршруток

Волинська обласна рада проведе конкурс на заміну чотирьох скасованих рішенням виконкому маршрутів у прилеглі села.

Голови сільрад, які розташовані поблизу Луцька, незадоволені рішенням виконкому щодо зміни схеми руху чотирьох маршруток. Про це йшлося 19 жовтня під час круглого столу щодо обговорення питання про зміни в автобусних маршрутах, затверджені рішенням виконкому Луцької міської ради. А саме: про припинення з 1 грудня курсування 4 луцьких маршруток (№22, 25, 30,32) у навколишні села.

Заступник луцького міського голови Сергій Григоренко пояснив, що не дивлячись на таке рішення виконкому жителі прилеглих сіл після 1 грудня пішки до Луцька точно не ходитимуть. Оскільки Волинська обласна державна адміністрація взяла на себе зобов'язання оголосити в жовтні конкурс на перевезення пасажирів на 4 маршрути і, відповідно, знайти перевізників.

Як пояснила заступник начальника департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Наталія Остапович, у них є лист-роз'яснення Мінінфраструктури, де чітко вказано, що за приміськими маршрутами конкурси організовують облдержадміністрації.

"27 жовтня оголошується конкурс на маршрути Підгайці-Забороль. Запускаємо ще два маршрути Луцьк-Княгининок, то я не думаю, що будуть проблеми з доїздом", – зауважила Наталія Остапович.

Вона додала, що у випадку, якщо конкурс з якихось причини не відбудеться, міська рада не закоротить ці маршрути.

"Так вони вже закорочені з 1 грудня", – зауважив громадський активіст Михайло Шелеп.

Втім, Сергій Григоренко запевнив, що якщо виникнуть якісь проблеми з конкурсом, то міська рада тимчасово продовжить возити людей, аж поки не вирішиться це питання.

Голова Княгининівської сільради Олена Твердохліб сказала, що якщо у них заберуть маршрутку № 22, то одним маршрутом, який буде замість нього, їм все одно не обійтись. Оскільки кількість жителів в в селі постійно збільшується.

"Тільки за останній тиждень в сільраді Княгининка приписалось 30 чоловік. Можливо, це пов'язано із субсидіями", – додала Олена Твердохліб.

Присутні жителі прилеглих сіл та сільські голови нарікали й на роботу маршруток, які їздять "як їм заманеться". Мається на увазі, що вони не дотримуються графіку, схеми руху та сходять з рейсу дуже рано. Сергій Григоренко пообіцяв розібратись з цим питанням, а також зауважив, що треба питати не тільки з Луцькради, а й з Луцької РДА та з сільських голів, що вони зробили чи роблять для вирішення проблеми з маршрутками.

Надрукувати
мітки:
коментарів