Поділитись:

Луцьке сміттєзвалище пропонують "закрити" для інших областей

Четвер, 20 жовтня 2016, 16:52
Луцьке сміттєзвалище пропонують «закрити» для інших областей

На сміттєзвалище, що в селі Брище, продовжують звозити сміття з інших областей. До того ж деякі підприємтва мають укладені договори, що дозволяють їм це робити.

Депутат Луцькради Ігор Поліщук запропонував заборонити ввезення твердих побутових відходів з інших областей. Відповідний проект рішення він озвучив перед депутатами 20 жовтня під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

"У Луцьку вночі ввозили тверді побутові відходи і це, як на мене, дивно, бо це відбувається без будь-якого обговорення з депутатами та виконкомом", – сказав Ігор Поліщук.

На думку депутата, варто утриматись від приймання твердих побутових відходів із інших областей. Також він наголосив на тому, що є немісцеві підприємства, які мають укладені договори із "Луцькспецкомунтрансом" на прийняття відходів. Найцікавішим моментом є те, що тариф за це встановлений для них 36 гривень за тонну, що на думку депутата, дуже мала сума.

"Не можна давати викидати сміття за 36 гривень за тонну. У нас самих немає сміттєпереробного заводу, і чи зможемо розширяти полігон на Брищах – теж під питанням", – сказав Ігор Поліщук.

Директор КП "Луцькспецкомунтранс" Валерій Кузьмич запевнив, що із Львівщини сміття на Брище не возять, а щодо такого низького тарифу, то він затверджений виконкомом міськради і на комунальному підприємстві повпливати на його зміну не зможуть.

Депутати підтримали проект рішення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЛУЦЬКИЙ ВОЛОНТЕР ПІДОЗРЮЄ, ЩО ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ "ОСІЛО" У ВОЛИНСЬКИХ ЛІСАХ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів