Поділитись:

Профтехосвіту передали на фінансування за рахунок бюджету міста

Середа, 13 січня 2016, 15:35
Профтехосвіту передали на  фінансування за рахунок бюджету міста

П'ять професійно-технічних училищ фінансуватимуть за рахунок бюджету Луцька.

Раніше профтехосвіта фінансувалась з обласного бюджету за рахунок субвенції з державного бюджету.

Про це розповіла начальник управління бюджету та фінансів Луцької міської ради Лілія Єлова на засіданні комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Лілія Єлова зазначила, що раніше профтехосвіта фінансувалась з обласного бюджету за рахунок субвенції, а цього року фінансування профтехосвіти здійснюватиметься за рахунок міського бюджету. Визначена сума в 42 мільйони - це та сума, яка була визначена при формуванні обласного бюджету на 2015 рік.

Як зауважив Луцький міський голова Микола Романюк, 42 мільйони – недостатня сума, а загалом з підняттям рівня зарплат потрібно як мінімум 48 мільйонів гривень.

"В п'яти училищах навчається 26% лучан, інші – діти з області. Ясно, що закривати заклади не можна. Тому я звернувся до голови Волинської ОДА , голови облради з пропозицією умов співфінансування: щоб 30% ми взяли на свій бюджет, враховуючи те, що робітничі професії нам потрібні. Щоправда зараз до кінця ясності ще немає, проте ми повинні платити зарплати і стипендії, адже студенти і викладачі не винні, що така ситуація склалась", - сказав Микола Романюк.

Також міський голова звернув увагу на те, що варто в цілому переглянути професії, які потрібні Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів