Поділитись:

У нас не катастрофічно гидко, – керівник Волинської інфекційної лікарні

Четвер, 17 листопада 2016, 17:00

Двомісна палата у Волинській обласній інфекційній лікарні><span class=Двомісна палата у Волинській обласній інфекційній лікарні

Скарги на умови перебування у Волинській обласній інфекційній лікарні небезпідставні, але ключова причина цьому полягає у недостатньому фінансуванні.

Таку позицію в коментарі Діловому виданню "Конкурент" озвучив заступник головного лікаря з медичної частини Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський.

"Стіни обдерті, туалети гидкі, ліжка вузькі та старі", – писала у зверненні на сайті Єдиної системи місцевих петицій Катерина Карпюк 8 листопада.

Фото палати, яке опублікувала Катерина Карпюк><span class=Фото палати, яке опублікувала Катерина Карпюк

Заступник головного лікаря погоджується, що стан приміщень у лікарні далеко не найкращий. І де-не-де, можливо, фарба на стінах обдерта. Тим не менше, суттєво покращити умови перебування можливості немає через відсутність належного на те фінансування.

"Євроремонтів в нас немає. Все залежить від відповідного фінансування. Стан приміщення зусиллями працівників відділень стараємося підтримувати хоча б у тому стані, в якому він є. Щоб не відбувалося руйнування", – розповідає Руслан Морочковський.

Однак лікар не погоджується, що умови в них аж настільки жахливі, як описує жінка.

"Щоб все було аж катастрофічно гидке, то такого немає. Я розумію, що може очікували іншого", – зауважує він.

Меблі палати><span class=Меблі палати

Заступник головного лікаря пригадує, що в одному з відділень, яке було в найгіршому стані зробили ремонт. Однак за рахунок благодійних коштів.

Пацієнтка на сайті петицій скаржиться також на погане харчування. Мовляв, у дитячому відділенні їжу дають тільки дітям. А на їхніх батьків не вистачає. Крім того, зі слів Катерини Карпюк, вечерю в медзакладі подають о 16:00 годині, через що діти голодні перед сном.

У заступника головного лікаря пояснення таке ж – недостатність фінансування.

М'яса немає кожного дня. Переважно це на вихідні і на свята

"Скільки держава виділяє грошей, стільки й закуповуємо харчування. До того всього залучають ще й благодійні кошти. Можливо, комусь і не вистачає. Так, дійсно, м'яса немає кожного дня. Переважно це на вихідні і на свята. Усіх влаштувати не можемо", – каже Руслан Морочковський.

Інформацію про те, що вечерю подають о 16:00 годині лікар спростовує.

"За графіком вечерю подають о 19 годині. Так, щоб її давали в 16 годині, то таке навряд чи. Кухня так не працює. Працівники кухні не встигнуть зразу після обіду приготувати вечерю.

Щодо можливого покращення умов перебування в лікарні Руслан Морочковський висловлюється не надто райдужно.

"Єдині зараз перспективи – це сподівання на меценатів і благодійні кошти", – зазначає він.

До слова, петицію Катерини Карпюк вже підписали 336 осіб з 300, тому міська рада найближчим часом зобов'язана надати на неї відповідь.

Надрукувати
мітки:
коментарів