Поділитись:

Отримати держпослуги на Волині можна, не виходячи з дому

П'ятниця, 15 січня 2016, 13:01

Завдяки сервісу iGov волиняни мають можливість замовити державні послуги у режимі онлайн.

До переліку державних послуг онлайн можна віднести: видачу архівних довідок, копій, витягів, надання інформації про право власності та речові права, перевірку стану оформлення паспорта для виїзду за кордон, перегляд інтерактивної карти родовищ корисних копалин, видачу виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців тощо.

Більшу частину з них можна отримати через інтернет. Втім, є серед них і ті послуги, для отримання яких все ж таки доведеться постояти в чергах під кабінетами чиновників, але тільки на певних етапах.

Усього в Україні таких послуг можна отримати 213, однак на Волині лише 52. Ще одна послуга знаходиться на стадії розробки.

Як відомо, ресурс iGov у червні 2015 року запустив ІТ-директор "Приватбанку" Дмитро Дубілет спільно з десяткою волонтерів. Ресурс став єдино можливою альтернативою Єдиному державному порталу адміністративних послуг, адже держпортал жодних послуг в режимі онлайн не надає. Цей проект створили для боротьби з корупцією у сфері надання державних послуг громадянам та бізнесу, а також для поліпшення якості взаємодії держави з громадянами.

Надрукувати
мітки:
коментарів