Поділитись:

До Луцька з новими піснями їдуть "Жадан і Собаки"

Понеділок, 21 листопада 2016, 20:30
До Луцька з новими піснями їдуть

23 листопада гостро-соціальний ска-панк проект "Жадан і Собаки" відвідає Луцьк у рамках всеукраїнського #ПСИхотуру.

Музиканти обіцяють презентувати нові пісні з останнього альбому "Пси" та виконати найпопулярніші композиції з попередніх альбомів. Концерт відбудеться в арт-кафе "Стоп-кадр" (РЦ "Адреналін", вул. Карбишева,1), початок о 20:00, – повідомляють організатори.

Навесні цього року "Жадан і Собаки" видали четвертий студійний альбом "Пси". Слухачі та критики сприйняли його як розвиток колективу до принципово нового рівня. Інтенсивна робота над релізом тривала близько півроку. Запис і зведення відбувалися на п`яти різних студіях Києва та Харкова. Над мастерингом працювала команда легендарної студії "Abbey Road" в Лондоні. Десять треків вражаюче різної проблематики, що концептуально об´єднані питанням вибору між страхом та любов'ю. Музичні критики схвально оцінили альбом та охарактеризували його "апокаліптично жорстким та біблійно-безкомпромісним", як за змістом, так і за якістю звучання.

Весь 2016-ий рік став для гурту винятково успішним і насиченим. "ЖіС" встигли, окрім альбому, створити саундтрек до фільму "Любові стане на всіх". Також спробували себе в екстравагантній постановці "Тичина, Жадан і Собаки" Вірляни Ткач (режисерки Нью-Йоркського театру "La mama"), відіграли на більшості масштабних фестивалів країни: Бандерштат, ЗАХІД, Імпульс, Razomfest та ін., двічі зібрати повні зали найкращих столичних клубів – "Atlas" і "Sentrum".

Власне, така інтенсивна зайнятість після виходу альбому і спонукала ЖіС завершити рік всеукраїнським туром, напередодні старту якого, музиканти оприлюднили абсолютно нову композицію "Ракети".

Сергій Жадан коментує: "Пісня вийшла ліричною та серйозною водночас. Місцями вона звучить дещо меланхолійно, але любов і надія перемагають. Аналогічні настрої притаманні усій актуальній концертній програмі. Ми вкотре вирушаємо в тур, оскільки нам важливо говорити про час, в який ми живемо, про країну, яку ми любимо, з людьми, чиї увага та реакція для нас завжди багато означає."

Варто зазначити, що за ЖіС невипадково закріпився статус гурту з дуже активною громадською позицією – традиційно їхні поїздки мають соціальну (благодійну) складову. Цього разу кожен концерт "ПСИхотуру" стане частиною великої акції "Подаруй Саші зустріч із мамою", метою якої є допомогти мамі українського політичного в`язня з Криму – Олександра Кольченка – відвідати сина. Під час виступів та супутніх заходів відбуватиметься збір коштів та різноманітні масові акції на підтримку Сашка. (Нагадаємо, що Олександр наразі відбуває незаконне ув'язнення в Росії, відповідно до вироку про 20 років суворого режиму).

Окрім концерту, в луцькій книгарні "Є" (вул. Л. Українки, 30) о 14:00 відбудеться відкрита прес-конференція, присвячена старту "ПСИхотуру", під час якої представники ЗМІ та усі охочі зможуть поспілкуватися з учасниками ЖіС та долучитися до акції підтримки українських політв'язнів.

Надрукувати
мітки:
коментарів