Поділитись:

У Луцьку історик Володимир В'ятрович розповість про польсько-український конфлікт

П'ятниця, 25 листопада 2016, 18:18
У Луцьку історик Володимир В'ятрович розповість про польсько-український конфлікт

Історик і публіцист Володимир В'ятрович презентує у Луцьку свою книгу "За лаштунками Волині-43. Невідома польсько-українська війна".

Презентація відбудеться 29 листопада у Палаці культури Луцька. Початок о 17:00 годині, – повідомляють організатори.

Крім того, о 12:00 він прочитає лекцію про те, як медійна популярність теми польсько-українського конфлікту в період Другої світової і в перші повоєнні роки вплинула на її представлення в історіографії та суспільні уявлення в Польщі й Україні (Історичний факультет Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки вул. Шопена, 24, 12:00).

Книжка "За лаштунками Волині-43. Невідома польсько-українська війна" – чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття. Автор пропонує поглянути на події 1943 року на Волині у контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни. В основі дослідження — свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, що були головними дійовими особами трагедії, яка тривала не один рік.

Читач отримає можливість сформувати власну думку про події не на основі медійних повідомлень чи політичних спекуляцій, а за допомогою фактів і документів, а також аналізу сучасних політичних та інформаційних кампаній.

Довідка:

Володимир В'ятрович – історик і публіцист, дослідник українського визвольного руху, голова Українського інституту національної пам'яті, ініціатор пакету законів про декомунізацію. Очолював Архів СБУ та розсекретив колишні архіви КГБ. Працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету, потім вивчав матеріали архіву Інституту Гувера Стендфордського університету. Автор та співавтор восьми книг з історії визвольного руху та Другої світової війни. Викладав в Українському католицькому університеті та Києво- Могилянській академії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ФІЛЬМ ПРО ВОЛИНСЬКУ ТРАГЕДІЮ – ІЛЮСТРАЦІЯ НЕГАТИВНИХ ПОЛЬСЬКИХ СТЕРЕОТИПІВ УКРАЇНЦЯ, – ЕКСПЕРТИ

Надрукувати
мітки:
коментарів