Поділитись:

Антимонопольний комітет взявся за скандальний "Мегаполіс-Україна"

Субота, 16 січня 2016, 09:05
Антимонопольний комітет взявся за скандальний

Антимонопольний комітет України розглядає справу щодо можливого зловживання монопольним становищем з боку найбільшого дистриб'ютора цигарок в Україні "Мегаполіс-Україна".

Антимонопольний комітет почав розгляд справи ще 1 жовтня 2015 року, а з 27 жовтня розпочалася позапланова перевірка "Мегаполісу-Україна" - як у центральному офісі, так і по окремим регіональним структурним підрозділам, - написав на своїй сторінці у Фейсбук голова АМКУ Юрій Терентьєв.

Терентьєв зазначив, що з огляду на таємницю слідства результати розслідування на даному етапі не можуть бути розголошені.

"Після надання правової та економічної оцінки Комітет проведе слухання по справі та прийме рішення щодо наявності або відсутності зловживання ТОВ "ТК "Мегаполіс-Україна" монопольним становищем відповідно до своєї компетенції. Це може мати місце не раніше кінця лютого - початку березня 2016 року", - зазначив голова АМКУ.

Водночас Юрій Терентьєв звернув увагу активістів на те, що окрім зловживання монопольним становищем, існує низка питань, пов'язаних з "Мегаполісом-Україна" та функціонуванням тютюнового ринку, що лежать поза сферою компетенції АМКУ.

Серед цих питань - державне регулювання ціноутворення на тютюнові вироби та приналежність бенефіціарних власників ТОВ "Мегаполіс Україна" до громадянства держав, що здійснюють збройну агресію проти України, та внесення їх до санкційного списку.

"Цікавий факт: норми Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності", за якими ліцензія підлягає анулюванню в разі встановлення факту контролю за діяльністю ліцензіата осіб держав, що здійснюють збройну агресію проти України, не застосовуються до банківської діяльності, ЗМІ та (!) торгівлі тютюновими виробами", - зазначив голова АМКУ.

МЕГАПОЛІС1 жовтня 2015 року розпочато розгляд справи за ознаками вчинення ТОВ "ТК "Мегаполіс-Україна" порушення закон...

Опубліковано Yuriy Terentyev 15 січня 2016 р.

Нагадаємо, 12 січня у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі була заблокована робота складів компанії "Мегаполіс-Україна" через її приналежність російській групі компаній Ігоря Кесаєва.

Одним з організаторів блокади підприємтсва на Волині став нардеп Ігор Лапін. Політик запевняв, що "Мегаполіс" належить російському бізнесмену ІгорюКесаєву, пов'язаному із ФСБ, а також сину президента-втікача Олександру Януковичу.

Пізніше представники компанії"Мегаполіс-Україна"в офіційній заявіспростовували інформацію про те, що їхнє підприємство входить до російської групи компаній"Меркурій"та причетне до до Ігоря Кесаєва.

Згодом Ігор Лапін заявив про першу тактичну перемогу "у війні проти російського окупаційного бізнесу".

Проте через деякий час роботу цигаркового дистриб'ютора У Ковелі, Луцьку та інших містах України було відновлено.

Надрукувати
мітки:
коментарів