Поділитись:

Луцький перевізник відмовився від "невигідного" маршруту до Гаразджі

Середа, 30 листопада 2016, 16:18

Луцький перевізник ТзОВ "ВТП Санрайз ЛТД" відмовився від маршруту № 230 Львівська – с. Гаразджа, оскільки, буцімто, стало не вигідно пускати туди автобус у зимовий період.

Лист про відмову, надісланий в облдержадміністрацію, зачитав директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка під час зустрічі з перевізниками та мешканцями сіл Гаразджа й Промінь, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Зі слів перевізника, йому вдвічі зменшили суму компенсації за перевезення пільговиків. Перерахунок зробили в Луцькій райраді, опираючись на те, що взимку їздить значно менше людей, ніж під час інших сезонів.

Місцевий мешканець Ярослав Васильович, емоційно висловлюючись, піддав сумніву інформацію про те, що маршрут економічно не вигідний.

"Що вони говорять про "не вигідно"?! Це не правда. От сьогодні я їхав із села, то всі сидячі місця були зайняті, та в салоні було 39 пасажирів, які стояли. Через те, що маршрути погано їздять, не дотримуються графіків, мій онук захворів, чекаючи після школи дві години на транспорт, і місяць лікувався. Це – знущання над людьми!", – обурювався чоловік.

Зі слів Івана Мирки маршрут дійсно став малоприбутковим, втім знайшовся охочий замінити "Санрайз".

"Вони погано вчинили, адже пішли з цього маршруту на маршрут №22, який їде до села Княгининок. Звісно, там він отримає за рейс тисячу гривень, а тут лише 150 гривень. У цій ситуації ми пропонуємо такий вихід: сільрада та райрада дає частину компенсаційних коштів за пільговиків, також ми змінюємо рух маршруту, аби він їхав через центр Луцька. Це конфліктне рішення, в місті знайдуться невдоволені, але проблему вдасться вирішити", – пояснив посадовець.

Взятися за "покинутий" маршрут погодився перевізник АТП "Луцьк", який їздитиме із Гаразджі через вулицю Рівненська та проспект Волі.

Щодо компенсації, то сільський голова села Гаразджа повідомив, що з бюджету вже готові виділити 30 тисяч гривень, аби мешканці таки мали належне сполучення з обласним центром.

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
03 квітня 2024
18 березня 2024
13 березня 2024
14 лютого 2024
10 лютого 2024
08 січня 2024
06 січня 2024
15:41
05 січня 2024
03 січня 2024