Поділитись:

У Луцьку відбулося об'єднання аграріїв

П'ятниця, 02 грудня 2016, 12:20

Задля стабільного розвитку аграрного сектору Волині кращі аграрії краю вирішили діяти спільно. Підписання відповідного меморандуму відбулося 1 грудня у Луцьку.

Як розповів голова Громадської спілки "СПАС" Євген Дудка, "задля стабільного розвитку аграрного сектору області "перші" люди краю вирішили діяти спільно".

Ідея "СПАСу" – розвиток волинського краю. Сьогодні ми разом, а завтра – приклад для всієї України. Тільки в єдності – сила, – зазначив Дудка.

"Новина про створення першої самоврядної аграрної спілки – приємна і радісна для усіх краян. Ті потужності, які аграрії тепер використовуватимуть спільно, годуватимуть не лише Волинь, а й усю Україну", – переконливо зазначив Володимир Цибульський, голова правління Волинського обласного об'єднання роботодавців.

Натомість голова Волинської облради Ігор Палиця запевнив присутніх, що тільки коли "всі довірятимуть одне одному, тоді й ми (обранці краю, – Конкурент) у всьому підтримуватимемо вас".

"Все рівно буде економічна децентралізація. Тому ми повинні стати сильними. І не тільки в регіонах, а й на всю Україну. Потрібно бути разом. І коли ви будете разом – будете сильні", – підсумував голова Волинської ОДА.

Керівник сільськогосподарського товариства "Романів" Віталій Заремба переконує, що за допомогою "СПАСу" волинські аграрії зможуть реагувати на економічні та соціальні виклики сьогодення.

"Я вважаю, що потрібно ставити перед собою цілі, аби іти далі. Будемо об'єднувати ресурси, щоб вирішувати складні питання. Я сам змушений зараз оборонятися від нецивілізованих "заходів". Гуртом, звісно, ми зможемо ефективніше себе захистити. Спасибі усім величезне за те, що об'єдналися!" − сказав аграрій.

Та додав, що усі учасники аграрної спілки будуть докладати зусиль, аби її розвивати.

Зі слів директора ПОСП імені Тараса Шевченка Андрія Турака, у всіх учасників "СПАСу" спрацював інстинкт самозбереження, який об'єднав їх у громадську спілку.

"У цей складний час може статися так, що хтось може прийти, наприклад, у моє господарство і забрати все, що будувалося роками. І що ти сам будеш робити у такій ситуації? Ми лише гуртом зможемо себе захистити та допомогти громаді!" − зауважив аграрій.

На завершення Євген Дудка зауважив, що спілка відкрита для всіх аграріїв області.

"Усім, хто готовий підтримувати наші ідеї, цінності, працювати разом, з великим задоволенням запрошуємо до себе", − зазначив Євген Степанович.

Текст Меморандуму

(подаємо без змін)

У час непростих випробувань для Української держави, докорінної перебудови державних структур, становлення і розвитку громадянського суспільства ми свідомі того, що тільки через єднання та порозуміння, через відкритий та конструктивний діалог, взаємну довіру, через опору на власні сили можна навести лад та далі будувати спільний дім – рідний край – нашу державу, створили громадську спілку "СПАС" (Самоврядна перша аграрна спілка).

Розвиваючи аграрний бізнес, створюючи робочі місця, працюючи на благо територіальних громад та Волинського краю, ми прагнемо об'єднаними зусиллями запобігати рейдерству, нечесній конкуренції, незаконному тиску на бізнес, сприяти розвитку волинського села.

Ми об'єдналися на засадах добросусідства, доброчесності, справедливості, добровільності, самоврядності, рівності перед законом, позапартійності, відсутності майнового інтересу, прозорості, відкритості, публічності, взаємодопомоги та взаємовиручки.

Переконані, що громадська спілка "СПАС" стане майданчиком для налагодження партнерських, цивілізованих стосунків між господарствами та підприємствами, створить умови для конструктивного діалогу підприємців з владними органами, допоможе вирішувати суперечки та залагоджувати конфлікти, дозволить залучати кваліфікованих фахівців для розв'язання проблем та формування підвалин стабільного поступального розвитку кожного підприємства, кожної громади.

Ми, учасники громадської спілки "СПАС", є відкритими до всіх, хто сповідує наші принципи, поділяє цілі та готові до співпраці заради благополуччя Волинського краю.

Надрукувати
мітки:
коментарів