Поділитись:

Які готелі Луцька приносять гроші місту

П'ятниця, 09 грудня 2016, 12:00

Не всі луцькі готелі та хостели сплачують туристичний збір до бюджету Луцька.

Туристичний збір є місцевим збором, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Тому ще у 2011 році Луцька міська рада ухвалила відповідне рішення про такий збір.

Відповідно до нього, визначили, що платниками збору є туристи. Однак з осіб, які прибули у відрядження, цей збір в розмірі 1 % від проживання за добу готелі не беруть.

Справляння туристичного збору у Луцьку можуть здійснювати готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади.

Луцька ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області надала "Конкуренту" інформацію про тих, хто сплачував туристичний збір у 2015 та за 9 місяців 2016 року.

Хто і скільки

Із інформації, яку надала податкова, перше місце рейтингу готелів, які вже встигли у 2016 році сплатити найбільше, можна сміливо віддати "Україні". Таким чином вимальовується така картина-рейтинг зі сплати туристичного збору до бюджету міста:

1. Готель "Україна" (ТзОВ "ЖК "Шевченка" ПрАТ "Готель Україна" та ТзОВ "Готель Україна Сервіс") – 42 798 гривень.

2. Готель "Світязь" – 18 260 гривень.

3. Готель "Срібні лелеки" – 16 415 гривень.

4. Готель "Профспілковий" – 10 418 гривень.

5. ДП ЛЗ "Мотор" – 5 238 гривень.

6. Готель "Паганіні" (Ресторанно-готельний комплекс "Мелодія") – 1 900 гривень.

7. Готель "Золоте яблуко" – 1 430 гривень.

8. Волинська облспоживспілка – 1 310 гривень.

9. Готель "Околиця" – 373 гривні.

10. ПП. "Даніела-Тур" – 10 гривень.

11. Готелі "Залєсскі" та "Патіо Ді Фіорі" – 0 гривень.

Якщо окремо "пробігтися" вказаними податковою сумами, то видно, що чимало заплатив готель "Світязь. Цьогоріч він встиг сплатити туристичного збору в сумі 18 260 гривень, а у 2015-му – 19 236 гривень.

Готель Готель "Світязь"

Трохи менше, а саме 16 846 гривень, за 9 місяців 2016 року сплатили ТзОВ "Готель Україна Сервіс". Щоправда, за 2015 рік ними було сплачено туристичного збору 0 гривень.

Цікаво, що ТзОВ "Готель Україна Сервіс" зареєстроване за такою ж адресою, як і ПрАТ "Готель Україна" – Словацького, 2, який, своєю чергою, показав у податковій сплату туристичного збору у 2016 році 11 088 гривень, а у 2015 році – 7 131 гривеню. Серед засновників "Готелю Україна Сервіс" вказані дві жінки – Гончарук Наталія Миколаївна та Гур'єва Надія Віталіївна.

Готель Готель "Україна"

У ПрАТ "Готель Україна" кінцевим бенефеціарним власником вказано Рум'янцева Володимира Івановича, а, за даними "Сміда", серед власників ПрАТ " Готель Україна", який володіє 86 % акцій, зазначено ТзОВ "Альф Капітал", де засновниками вказано вже згаданого Рум'янцева Володимира Івановича та Алфьорова Максима В'ячеславовича, сина відомого волинського бізнесмена В'ячеслава Алфьорова.

Що ж до Гончарук Наталії Миколаївни та Гур'євої Надії Віталіївни, то вони вказані також і засновниками ТзОВ "ЖК Шевченка", зареєстрованого за адресою Карбишева, 1, яке теж платить туристичний збір. Відтак, у 2016 році вони сплатили 14 863 гривні, а у 2015 році 39 144 гривень.

Готельно-ресторанний комплекс "Срібні лелеки", де гендиректором є Павло Ярмолюк, за 2016 рік встиг сплатити туристичного збору на суму 16 415 гривень, а у 2015 році трохи менше – 13 344 гривні.

готель готель "Срібні Лелеки"

Готель "Профспілковий", що знаходиться на проспекті Відродження, за 9 місяців 2016 року сплатив до міської казни туристичного збору на суму 10 418 гривень, а за 2015 рік їм вдалося отримати від мешканців їхнього готелю 13 490 тисяч гривень.

готель готель "Профспілковий"

5 238 гривень у 2016 році та 4 845 гривень у 2015 році сплатив туристичного збору готель від ДП "ЛРЗ "Мотор".

За даними податкової інспекції, підприємець Стахова Т.Л. сплатила у 2016 році туристичного збору 1 900 гривень, а у 2015 році – 2 275 гривень. На інтернет-порталі trud.gov.ua, який створений для роботодавців та тих, хто шукає роботу, вказано, що підприємець Стахова Тетяна Леонідівна працює в готельно-ресторанному комплексі "Мелодія".

Саме там і розташований міні-готель "Паганіні".

Фото одного з номерів готелю Фото одного з номерів готелю "Паганіні" із сайту melodija.com.ua

Готель "Золоте яблуко", який знаходиться на вулиці Володимирській, цьогоріч сплатив 1 430 гривень, а в 2015 трохи більше – 1 937 гривень.

Ресторанно-готельний комплекс Ресторанно-готельний комплекс "Золоте яблуко"

Волинська облспоживспілка сплатила 1 310 гривень.

Керівник готелю "Околиця" Іван Дерко сплатив до міського бюджету туристичного збору 375 гривень, а у 2015-му – 256 гривень.

Готель Готель "Околиця"

Трохи менше за інших, а саме 10 гривень, за 9 місяців 2016 року сплатило туристичного збору ПП "Даніела-Тур", яке, до речі, зареєстроване за такою ж адресою, як і ресторанно-готельний комплекс "Мелодія". У 2015 році "Даніелла-Тур" сплатила в міську казну туристичного збору 0 гривень.

Жодної копійки туристичного збору не сплатили в цьому році два готелі: " Залєсскі" та "Патіо Ді фіорі". Як відомо, готель "Залєсскі" тривалий час не працює й, відповідно, не приймає туристів. Хоча в минулому році цей готель сплатив туристичного збору на суму 12 773 гривень.

Нині недіючий готель Нині недіючий готель "Залєсскі"

Готель "Патіо Ді Фіорі" в минулому році заплатив 221 гривню туристичного збору.

На другому поверсі - готель На другому поверсі - готель "Патіо Ді Фіорі"

Чому варто платити туристичний збір?

Втім, ввівши у пошуковику слова "готелі Луцьк", окрім вище перелічених, можна знайти ще чимало, які не платили туристичного збору ані в 2015, ані в цьому році. Серед них і мотель "Зустріч" на Ковельській, і "Пауер хауз" на Зв'язківців, 1, готель "Кедем" на Теремнівській, бюджетний готель "Алекс" на Малоомелянівській, 16, "Корнер Хаус" на Огієнка, 15 та інші.

Готель Готель "Пауер-хауз"
Готель Готель "Кедем"
готель готель "Корнер хауз"
Мотель Мотель "Зустріч"

До того ж в місті є й хостели, в які, звісно ж, приїжджають туристи: "Софа", "Друзі", хостел від Волинського технікуму.

Хостел Хостел "Софа"
Хостел Хостел "Друзі"

Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда каже, що спільно з податковою напрацьовуватимуть якийсь механізм, щоб спонукати сплачувати туристичний збір усіх, хто це повинен робити. Втім, чиновниця сумнівається, що й ті готелі, які сплачують, роблять це в повному обсязі.

Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда><span class=Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда

"Ми зараз готуємо листи на кожен готель. З поясненням для чого і чому треба платити туристичний збір. Крім того, з нового року будемо проводити серію навчань і семінарів для готельєрів та рестораторів і проводити кампанію "Князівська гостинність", яка спрямована на підвищення якості надання послуг готелями та ресторанами", – зазначила Наталія Бунда.

Вона додала, що у питанні сплати туристичного збору багато чого залежить від чесності та порядності адміністраторів того чи іншого готелю. Адже коли людина приїздить просто у відрядження, то їй адміністратор повинен видати квитанцію без туристичного збору, туристам, відповідно, – навпаки.

***

Наразі ж міська рада повинна зробити чималу роботу серед готельєрів і довести їм просту істину, що сплата туристичного збору – це їхній внесок у розвиток міста, інфраструктури та туризму. Адже коли місто буде розвиватись у туристичному плані, то і туристів, які оселяються в готелях і з яких ті й мають свої доходи, теж не буде бракувати.

Надрукувати
мітки:
коментарів