Поділитись:

У Раді зареєстрували проект постанови про звільнення Насірова

Субота, 17 грудня 2016, 15:37

На сайті Верховної Ради з'явився текст Проекту Постанови "Про визнання роботи голови Державної фіскальної служби (ДФС) Насірова Р. М. і його першого заступника Білана С. В. незадовільною та звільнення їх з займаних посад".

Текст із звинуваченнями на їхню адресу розміщений на 24 сторінках документа. Мета прийняття постанови – рекомендація Кабміну визнати роботу Насірова і Білана незадовільною, звільнити їх і провести публічний конкурс на їхні посади, – повідомляє "112 Україна".

Необхідність звільнення Романа Насірова та його заступника Сергія Білана з займаних посад пояснюється "фактами численних порушень, скоєних високопосадовцями, зокрема зловживання службовим становищем та ведення неефективної фіскальної політики, спрямованої виключно на тиск на платників податків та приховування незаконної діяльності окремих суб'єктів господарювання", – йдеться в тексті пояснювальної записки.

Зазначається, що 3 жовтня народні депутати Андрій Журжій і Вікторія Войцицька направили звернення до Прем'єр-міністра з вимогою винести на розгляд Кабміну подання про звільнення Насірова і Білана з посад на підставі зазначених фактів порушень.

В тексті звернення – звинувачення в незаконних обшуках підприємств, надуманих донарахуваннях та натяки на прискорення в "вирішенні" питань з боку співробітників ДФС.

Реакції Прем'єр-міністра і Міністра фінансів немає вже більше двох місяців, йдеться в тексті пояснювальної записки.

Серед порушень, які депутати приписують Насірову і Білану, – звинувачення в тому, що "ДФС не публікує на своєму офіційному сайті інформацію з реєстрів заяв про відшкодування ПДВ у повному обсязі". Також повернення ПДВ здійснюється "з грубими порушеннями визначеного законодавством порядку". "Підприємства, які подали заяви про бюджетне відшкодування значно пізніше, ніж інші платники податків, отримують його значно раніше", – йдеться в тексті пояснювальної записки.

Депутати звинувачують чиновників і в "ручному втручанні в систему електронного адміністрування податку на додану вартість".

Повідомляють, що НАБУ розпочало стосовно Насірова і Білана досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч 2 ст. 364 КК України (№ 52016000000000318 у ЄРДР).

Також їм закидають "бездіяльність у питанні стягнення з "Укрнафти" податків на суму 10 млрд грн" та "ухилення від внесення інформації в ЄРДР за статтею 212 КК України стосовно службових осіб "Укрнафти".

У пояснювальній записці йдеться і про "низьку ефективність податкової міліції при припиненні незаконної діяльності конвертаційних центрів", "порушення кримінальних проваджень з порушенням вимог чинного законодавства (до моменту узгодження донарахованих податкових зобов'язань) з метою тиску на підприємства", "ухиляння від надання інформації за податковим боргом "Укрнафти", "відсутність реагування на протиправні дії чиновників ДФС", "неналежна організація митного контролю та оформлення товарів в зоні діяльності Київської митниці", "неприйняття належних заходів щодо контролю за незаконною діяльністю "Запоріжтрансформатор".

Нагадаємо: 38 народних депутатів зареєстрували в Раді постанову про звільнення голови ДФС Романа Насірова.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
07 березня 2024
15:50
05 березня 2024
15:02
10:13
12 лютого 2024
06 лютого 2024
29 січня 2024
22 грудня 2023
08:30
15 листопада 2023