Поділитись:

У Польщі фірму можна створити в телефонному режимі

Середа, 18 січня 2017, 12:20
У Польщі фірму можна створити в телефонному режимі

Тепер у Польщі можна заснувати фірму в телефонному режимі.

Зміни вже вступили в силу. Про це повідомив віце-міністр розвитку Тадеуш Косцінський. Це, як він підкреслив, чергове спрощення для підприємців, підготоване департаментом, яке має допомогти вести економічну діяльність, – пише Monitor Info.

Косцінський пояснив, що завдяки новій послузі під час телефонної розмови консультант пояснить принципи реєстрації економічної діяльності, прийме дані, необхідні для заповнення заяви, і введе їх у систему Центрального обліку та інформації про економічну діяльність. Після розмови підприємець отримає смс із номером заявки, з яким він зможе піти до будь-якого управління гміни, де чиновник заяву видрукує й надасть для підпису.

Багато можливостей

"Всю процедуру реєстрації можна виконати також дистанційно, використавши для цього секретний профіль або електронний підпис", – додав віце-міністр.

Послуга телефонної реєстрації економічної діяльності доступна за номером: 801 055 088.

Раніше провели пілотну програму, а вже з понеділка послуга стала загальнодоступною.

"Існують різні можливості реєстрації фірми: це можна зробити в управлінні, через Інтернет, а тепер і в телефонному режимі. Ми відкриваємо черговий канал у спілкуванні з нашим клієнтом, тобто підприємцем, який хоче зареєструвати економічну діяльність", – сказав Косцінський.

"Дехто воліє зателефонувати і порозмовляти з людиною, а не з машиною, бо їм треба більше інформації. З допомогою консультанта вони можуть бути впевненими, що заповнять заявку без помилок. І таку можливість вони отримують", – додав віце-міністр.

Нову послугу надає Центр допомоги підприємцю biznes.gov.pl, який контролюється Міністерством розвитку. Метою реалізованих починань є інформування підприємців і допомога в реалізації справ, пов'язаних із засновуванням і веденням економічної діяльності, а також спрощенням відповідних необхідних формальностей.

Надрукувати
мітки:
коментарів