Поділитись:

У Польщі хочуть змінити правила надання політичного притулку

Середа, 01 лютого 2017, 12:17
У Польщі хочуть змінити правила надання політичного притулку

У Польщі хочуть змінити процедури для іммігрантів, які просять про політичний притулок, зокрема зменшити час розгляду заяви і запровадити нові обмеження.

Про це повідомляє Monitor Info з посиланням на Polskie Radio dla Zagranicy.

Проект закону про надання іноземцю охорони на території Польщі передбачає скорочення часу на розгляд заявки про притулок і заборону на в'їзд в інші країни Європейського Союзу до прийняття рішення польською владою.

Міністр внутрішніх справ і адміністрації Маріуш Блащак зазначив, що йдеться про підвищення почуття безпеки та запобігання проникненню до ЄС іноземців, які не потребують допомоги. Запровадження цих приписів дозволить уникнути міграційного тиску, а торговці людьми не ризикуватимуть їхати через Польщу. Зміни мають вплинути на безпеку, ущільнити кордони та запровадити процедури, які спростять видалення осіб, які бачать Польщу як транзитну країну дорогою до держав Західної Європи.

Очікування на рішення в ізольованих центрах

Іноземці, які просять про притулок, очікуватимуть на рішення в закритих центрах. Рішення про надання статусу повинні ухвалити впродовж чотирьох тижнів із можливістю продовження цього терміну до 60 днів. Віце-міністр зовнішніх справ Якуб Скіба додав, що більше повноважень отримає також глава Управління у справах іноземців, який матиме можливість зобов'язати мігрантів повернутися до своєї країни або заборонити їм в'їзд до Польщі.

Перелік держав "безпечного походження"

Міністерство внутрішніх справ і адміністрації передбачає створення списку держав безпечного походження та списку третіх країн, які мають спростити та прискорити процедури щодо мігрантів.

Відповідно до проекту, Рада у справах біженців має стати Радою у справах іноземців, її діяльність буде оптимізована, і вона отримає більше повноважень.

Минулого року 12 тисяч іноземців подали в Польщі заявку на надання міжнародної охорони, але понад 80 % цих заяв не задовільнили. Ці іноземці не продовжували процедури отримання притулку і виїхали до країн Західної Європи. Позитивне рішення отримали 390 осіб, а ще 177 іноземців отримали згоду на перебування в Польщі з гуманітарних міркувань.

Надрукувати
мітки:
коментарів