Поділитись:

Apple випустить найдорожчий смартфон в історії iPhone

П'ятниця, 10 лютого 2017, 21:29

Аналітики пророкують, що в 2017 році Apple випустить iPhone X з 5,8-дюймовим OLED-екраном.

У нього будуть і інші унікальні особливості. Однією з них стане захмарна ціна, – передає Новое Время.

Експерти аналітичної компанії Fast Company, ґрунтуючись на достовірних даних, передбачають, що Apple збирається особливим чином відсвяткувати 10-річчя продукту, який по суті годує компанію.

І відсвяткувати не на самоті, а разом зі своїми користувачами.

У 2017 році Apple представить не тільки очікувані оновлення торішньої моделі — 4,7-дюймовий iPhone 7s і 5,5-дюймовий iPhone 7s Plus, але і воістину преміальний фаблет з умовною поки що назвою iPhone X.

Його роздрібна вартість в США перевищить $1 тис., вважають експерти.

Тім Кук виношує план представити по-справжньому преміальний iPhone у 2017 році><span class=Тім Кук виношує план представити по-справжньому преміальний iPhone у 2017 році

Дійсно великий iPhone

Аналітики Fast Company передбачають, що iPhone 7s і iPhone 7s Plus будуть традиційним оновленням попереднього року. Трохи більш потужне залізо, оновлення камери, а також нова версія iOS.

Але до 10-річного ювілею з моменту виходу першого iPhone компанія Тіма Кука має намір порадувати споживачів позаплановою новою моделлю. Її офіційна назва поки невідома. Ймовірною назвою може бути "iPhone 8" чи "iPhone X".

Важливіше інше. Це буде перший, по-справжньому преміальний iPhone.

Досі навіть найтоповіші моделі iPhone завжди залишалися в одному ціновому діапазоні з іншими флагманськими моделями на ринку, зокрема, вже багато років існує паритет з заклятим ворогом Samsung.

Однак, несподіваний успіх у моделі Huawei Porsche Design, що вийшла восени, свідчить про те, що заможні користувачі готові платити більше за преміальність.

І Apple, можливо, готова дати їм такий шанс.

Смартфон iPhone X може отримати 5,8-дюймовий OLED-екран. Чутки про те, що Apple готується застосувати цю технологію, ходять давно. Це і зробить його вдвічі дорожчим.

OLED-матриці вже відмінно зарекомендували себе в преміальних телевізорах. В порівнянні з традиційними технологіями, у них нижче енергоспоживання, вище яскравість і контрастність, кращі кути огляду. Крім того, OLED-технологія дозволяє зробити екран набагато тонше, що відкриває нові перспективи в зменшенні товщини смартфонів, або ж у нарощуванні ємності акумуляторів (при збереженні габаритів смартфона).

За даними Fast Company, Apple поки не готова перевести на цю технологію всю лінійку iPhone з двох причин. По-перше, такі матриці вдвічі дорожче тих, що використовуються зараз. По-друге, єдиним виробником OLED-матриць, які задовольняють вимоги Apple за якістю та обсягами, є Samsung.

Apple не хоче ставити себе в повну залежність від конкурента.

Таким хотіли б бачити iPhone 8 фанати компанії / рендеринг iTech><span class=Таким хотіли б бачити iPhone 8 фанати компанії / рендеринг iTech

Як йдеться на сайті MaileOnline, OLED-екран — не єдине очікуване нововведення iPhone X. Аналітики вважають, що новий iPhone позбудеться кнопки Home — вона стане наекранною, як в останніх версіях Android.

"Apple наразі працює над позбавленням фізичної кнопки "home" і планує помістити її під дисплей, перетворюючи її на сенсорну кнопку. Проте ця техногологія все ще розвивається і є ймовірність, що кнопка "home" залишиться без змін, хоча це не позбавляє сам смартфон статусу надсучасного iPhone", — йдеться у доповіді.

Джерела також зазначили, що компанія Apple може замінити кнопки на сторонах iPhone на сенсорні вставки в металевому корпусі. Екран і "спинка" будуть повністю покриті захисним склом Gorilla Glass останнього покоління.

Також у iPhone X, ймовірно, буде версія з 512 ГБ вбудованої пам'яті.

З дещо меншою часткою ймовірності аналітики припускають, що Apple отримає користь зі свого співробітництва з компанією Lumentum і задіє в преміальному смартфоні технології 3D-розпізнавання.

Це дасть можливість покращити роботу камери, використовувати технології доповненої реальності. Але наймовіршніше — замінити технологію сканування відбитків пальців на розпізнавання обличчя або сітківки ока.

Вартість iPhone X буде перевищувати $1 тис, впевнені аналітики. Питання тільки в тому, наскільки. Сама по собі цифра не так вже й вражає. Навіть сьогодні максимальна версія iPhone 7 Plus в США коштує $969.

Ймовірно, iPhone X, напханий новітніми технологіями, може коштувати відчутно більше цієї суми.


iPhone і чутки

  • Подвійна лінза – dual та 3D камера – доповнена реальність, що генерує подання картинки до реальних масштабів;
  • вигнутий скляний корпус, пластиковий OLED-дісплей, бездротова зарядка;
  • нова 5,5-дюймова (12,7 см) та 5,8(14,7 см)-дюймова моделі;
  • 5,8-дюймовий смартфон буде розроблений із сенсорним датчиком для відбитків пальців (під склом і в активній області екрану);
  • алюмінієва модель буде замінена рамою із нержавіючої сталі та посиленим склом.

Преміальні смартфони

У свій час саме поява iPhone призвела до стагнації ринку преміальних телефонів. Наприклад, не найкращі часи переживає нині бренд Vertu, який у свій час був просто must-have для заможних людей по всьому світу.

Сьогодні в руках переважної більшості зірок, багатих бізнесменів і просто марнотратників життя красується саме iPhone. У рідкісних випадках — топові моделі Samsung.

Деякі аналітики поспішили поховати сегмент преміальних смартфонів. Аж надто жалюгідними були спроби Vertu та інших преміальних брендів випускати смартфони на Android. Елітна шкіряна обробка і "стразики" ніби як перестали спокушати багатих користувачів.

Huawei Porsche Design коштує від 1350 євро><span class=Huawei Porsche Design коштує від 1350 євро

Несподіваний успіх Huawei Porsche Design в 2016 році змусив експертів знову заговорити про наявність преміальної ніші.

Взявши за основу свій флагман Mate 9, компанія Huawei створила преміальний смартфон з вигнутим 5,5-дюймовим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 2К, 6 ГБ оперативної і 256 ГБ вбудованої пам'яті. Ціна смартфона в Європі становить 1350 євро. І за ним буквально вишикувалися черги. Перший тираж вже розпроданий, черга на покупку розтягнулася на два з гаком місяці.

Безумовно, пристрої з такою ціною навряд чи стануть масовими. Тому, випускаючи iPhone X, навряд чи будуть розраховувати на мільйонні тиражі і в Apple. Але з іміджевої точки зору поява такого пристрою як iPhone X (як би в кінцевому рахунку не називалася модель), може бути дуже важливою для Apple, яка останніми роками поступово втрачає позицію неформального лідера у високих технологіях, принаймні, на ринку смартфонів.

Надрукувати
мітки:
коментарів