Поділитись:

Apple хоче позбутися механічних кнопок на iPhone

Понеділок, 13 лютого 2017, 21:28

Бюро патентів і торгових знаків США запатентувало нову технологію Apple – смартфон, позбавлений механічних кнопок.

Крім відмови від традиційних клавіш, інженери корпорації збираються використовувати ще кілька інноваційних розробок, – повідомляє Macdigger.

Як відомо, в iPhone 7 механічну клавішу Home замінив сенсорний аналог з механізмом зворотного зв'язку Taptic Engine. Досить імовірно, що в одній з наступних модифікацій пристрою компанія повністю відмовиться від механічних клавіш на корпусі.

У патентній заявці Apple описується технологія виробництва деформованого тактильного матеріалу на основі квантового тунелювання для створення "розумних" чохлів та інших аксесуарів для iPhone. З її допомогою компанія планує розробити футляри з сенсорними областями, завдяки чому зникне необхідність в механічних клавішах.

Інженери Apple пропонують додати по всій площі чохла кілька сенсорних областей, які використовуються для увімкнення і вимкнення, регулювання гучності і інших задач.

Керувати функціями iPhone можна буде за допомогою натискань на певні області чохла. Чохол визначає зміни електричних властивостей і передає керуючі команди безпосередньо на смартфон.

Варто зазначити, що це далеко не перший патент, який демонструє намір Apple відмовитися від механічних клавіш в iPhone. Раніше компанія зареєструвала патент на смартфон з сенсорними клавішами на бічних гранях.

На бічні грані iPhone розробники планують винести віртуальні кнопки клавіші регулювання гучності, функцію розблокування, клавіші для управління відтворенням і інші. Наприклад, в таких додатках як калькулятор, на бічні грані можуть переміститися кнопки, які відкривають додаткову функціональність програм.

Такий підхід дозволить Apple зробити інтерфейс мобільних додатків більш гнучким і позбавить виробника від необхідності вбудовувати фізичні кнопки в майбутні ґаджети.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024
29 січня 2024