Поділитись:

У 2016 році кількість мобільних вірусів зросла втричі

Понеділок, 06 березня 2017, 12:47
У 2016 році кількість мобільних вірусів зросла втричі

За підсумками 2016 року, кількість шкідливих програмних пакетів для смартфонів і планшетів зросла утричі.

Про це повідомляє "Компьютерное обозрение".

Найбільше – у 8,5 разів – зросла кількість мобільних здирників, що корелюється із загальним збільшенням числа цих шкідливих програм. Крім того, більш ніж в півтора рази збільшилася кількість мобільних банківських троянців.

Мобільні шкідники швидко еволюціонують і активно вчаться обходити нові механізми захисту, вбудовані в операційні системи, зокрема в Android. Протягом всього 2016 р експерти "Лабораторії Касперського" спостерігали, як шкідливі програми отримували привілейовані права і можливості керування настройками системи, перекриваючи своїм вікном різні повідомлення і попередження від Android.

Найбільше поширення в 2016 році отримали рекламні мобільні троянці, які прагнуть отримати права суперкористувача з метою тотального контролю над пристроєм. В основному ці програми агресивно демонструють рекламу на зараженому смартфоні або планшеті, і іноді це призводять до того, що користуватися пристроєм стає вкрай важко. Однак ряд рекламних троянців може також встановлювати шкідливе ПЗ, що створює додаткові ризики для користувача. При цьому рекламний шкідник встановлює свої модулі в системні папки, тому видалити його з пристрою не так просто – в деяких випадках не допомагає навіть повернення до заводських налаштувань.

У 2016 році кількість мобільних вірусів зросла втричі

Надрукувати
мітки:
коментарів