Поділитись:

Семеро українців входили до міжнародної "сигаретної мафії"

Вівторок, 07 березня 2017, 19:16
Семеро українців входили до міжнародної

Польські правоохоронці затримали 12 осіб із міжнародного злочинного угрупування, яке займалося виготовленням і контрабандою цигарок.

Наразі загалом затримали 56 осіб, зокрема 43 поляків, 7 українців, 5 росіян і німця. Ймовірно, останній був одним із лідерів угрупування й організовував контрабанду цигарок до країн ЄС, – повідомляє Monitor Info, посилаючись на tvp.info.

Поліціянт слідчого бюро з Перемишля разом із прикордонниками з Бещад два роки розробляли міжнародну злочинну групу, яка займалася нелегальним виготовленням цигарок і їх контрабандою до країн Європейського Союзу.

До складу банди входили поляки, росіяни, українці й німець. Слідство виявило, що угрупування виготовило десятки мільйонів підроблених цигарок, які потрапляли до Західної Європи. Там їх продавали як оригінальний, але як контрабандний товар із країн колишнього Радянського Союзу. Все для того, щоб замаскувати низьку якість і максималізувати прибутки злочинців.

Правоохоронці обшукали кільканадцять квартир і будинків у Підкарпатському та Сілезькому воєводствах. Затримали 12 чергових членів угрупування, яким до цього вдавалося вислизнути від слідчих органів. Це, передусім, люди, відповідальні за виготовлення і контрабанду підробок.

Все, що можна палити

Угрупування діяло на території чотирьох воєводств: Підкарпатського, Мазовецького, Лодзького і Сілезького. Впродовж двох років працівники обох служб конфіскували три машини для подрібнення тютюну й одну для виготовлення цигарок, а також викрили склади, де знаходилися понад 5,5 млн штук цигарок і майже 3,5 тонн тютюну.

Злочинці не обмежуваиися лише тютюновою галуззю. Частина з них випробовувала свої сили в наркоторгівлі. Службовці ліквідували плантацію марихуани, на якій росли 137 кущів індійської коноплі.

Надрукувати
мітки:
коментарів