Поділитись:

Польщі загрожує дефіцит сезонних працівників, – експерт

Вівторок, 20 червня 2017, 10:44

Цього літа роботодавці можуть мати проблеми із пошуком сезонних працівників, яких починає не вистачати.

Про це зазначив експерт Конфедерації польських роботодавців Lewiatan Якуб Ґонтарек. Шансом виходу із ситуації може послужити забезпечення іноземцям рівних умов працевлаштування, – інофрмує Польське радіо.

"Сумніви в отриманні відповідної кількості працівників підтверджуються тим, що їх вже сьогодні нелегко знайти, до того ж Євросоюз скасував візи для українців. Сьогодні багато польських фірм працевлаштовують наших східних сусідів особливо у тих секторах, де бракує працівників середньої і нижчої ланок, тобто – у торгівлі та на виробництві", – стверджує Якуб Ґонтарек. Він вважає, що у країні над Віслою працює понад 1 мільйон українців, і вони надають значну підтримку для польських фірм.

"Більшість з них працює нелегально, а це означає недобросовісну конкуренцію на ринку праці. Тому надзвичайно важливо зробити так, аби поліпшилася прозорість і справедливе сприймання усіх працівників. Це дуже важливо особливо в контексті того, що українці матимуть можливість працювати у наших західних сусідів, що для них набагато привабливіше", – стверджує Ґонтарек.

Експерт Конфедерації польських роботодавців Lewiatan ще раз наголосив, – запевнення рівних і прозорих умов працевлаштування іноземців, – це шанс для польського ринку праці, який у недалекому майбутньому змушений буде зустрітися з проблемою дефіциту працівників.

Надрукувати
мітки:
коментарів