Поділитись:

За півроку українці витратили на Підкарпатті понад 235 мільйонів євро

Вівторок, 25 липня 2017, 10:46

Українці все частіше роблять покупки у Польщі, чому сприяє система повернення ПДВ на товари.

Понад мільярд злотих (понад 235 млн євро) – саме стільки на Підкарпатті витратили цьогоріч громадяни України, – повідомляє "Польське радіо".

Найбільшу популярність мають продукти харчування, будівельні матеріали, електронна та побутова техніка. Заохочує робити покупки в Польщі українців також повернення ПДВ. Тож перед прикордонними пунктами пропуску утворюються великі черги.

За найновішими даними Палати податкової адміністрації, українці, які роблять покупки на Підкарпатті, упродовж перших 5 місяців 2017 р. витратили там понад 1 млрд 25 тис. злотих. Упродовж цього часу у прикордонних пунктах пропуску вони подали понад 630 тис. документів Тax-free, що дозволяє повернути сплачений у Польщі податок на додану вартість. Саме завдяки цьому можна точно визначити масштаби їхніх покупок у Польщі.

Зацікавлення покупками у Польщі є величезним, тому на польсько-українському кордоні утворюються великі черги, на які нарікають українці. Митно-податкова служба пояснює, що це результат ретельного контролю, що має запобігти порушенням у сфері вивезення товарів у системі Тax-free.

Тільки минулого року українці, які робили покупки у Польщі, витратили на Підкарпатті понад 2 млрд 700 млн злотих (приблизно 635 млн євро).

Надрукувати
мітки:
коментарів