Поділитись:

Алі (фото, відео)

Неділя, 13 серпня 2017, 07:40
Алі (фото, відео)

Присвячується Найвеличнішому!

Я бився, щоб виграти титул чемпіона світу, щоб я зміг вийти на вулицю та говорити те, що було в мене на думці. Я хотів піти до безробітних людей, для яких наркотики і бідність стали частиною повсякденного життя. Я хотів бути чемпіоном, який доступний для всіх. Я сподівався надихати інших, щоб вони почали керувати своєю долею й жили гордо та цілеспрямовано.

Муххамед Алі

(читати рекомендую під композицію Salif Keita "Tomorrow")

"Завжди існувала різниця між Мохаммедом Алі та рештою. Він прийшов, він побачив, і він, якщо і не переміг абсолютно, то був ближче до цього, як ніхто інший, кого ми бачили за часів цього приреченого покоління", – американський письменник та журналіст Хантер Томпсон.

"Мохаммед Алі був богом, ідолом та іконою. Він був боксом. Будь-яка дитина, яка мала можливість поговорити з Алі, отримувала пораду від нього та ставала привілейованою. Він завжди надавав мені час, щоб задати питання, хоча я так сильно боявся, що не поставив жодного", – екс-чемпіон світу з боксу Шугар Рей Леонард.

"Він зробив бокс знову хвилюючим і значущим. Він був цікавим, і коли був молодшим, завжди говорив дуже самовпевнено. Але це було його відмінною рисою. Він зробив бокс могутнім", – 42-й Президент США Білл Клінтон.

"Немає подібного йому. Він був таким особливим. Найкращий в світі. Ніхто не зможе побити Алі", – екс-чемпіон світу з боксу Майк Тайсон.

Алі (фото, відео)

Алі (фото, відео)

Алі (фото, відео)

Алі (фото, відео)

Алі (фото, відео)

Алі (фото, відео)

***

В останні роки свого життя Хантер Томпсон писав, що професійний бокс в США помер, коли його покинув Муххамед Алі. Готовий заперечити скаженому Доктору журналістики і сказати, що він помилився. Але зовсім трохи. Бокс тоді не помер, але розпочав рух в цьому напрямі.

Нинішні бої – жалюгідні залишки того, що люди могли спостерігати 50, 40, 30, 20 років тому.

Бокс дістав!

Алі літав по рингу, літав та жалив. Його бездоганна робота на ногах, спина на канатах та опущені руки – неповторні. Він був не просто боксером, він був боксом. Боксом, якого більше нема.

Підкорюй небеса, Великий Чемпіоне!

А ми приречені намагатися усвідомити всю твою велич, якої не осягнути...

Довідково: коли у Муххамеда Алі відмовили всі органи, його серце продовжувало битися ще упродовж 30 хвилин. Це було серце справжнього воїна.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів