Поділитись:

Із App Store можуть зникнути сотні тисяч додатків

Понеділок, 28 серпня 2017, 18:21
Із App Store можуть зникнути сотні тисяч додатків

Уже в середині вересня компанія Apple представить користувачам операційної системи iOS велике оновлення – публічну версію iOS 11.

Це стане кінцем для сотень тисяч додатків в App Store, – пише "Сегодня".

Ще в 2013 році компанія Apple представила 64-бітний процесор. Це підвищило продуктивність пристрою в порівняння зі старими 32-бітними процесорами. Уже через два роки компанія зажадала, щоб розробники завантажували в App Store додатки і оновлення тільки на новій архітектурі. Але при цьому користувачі також могли завантажувати з онлайн-магазину старі додатки, які розробники не оновлювали. Зовсім скоро цього зробити вже не вдасться.

Уже протягом наступного року App Store просто перестане підтримувати 32-бітові додатки. Компанія фактично їх "вб'є": вони пропадуть з пошуку, їх не можна буде завантажити на iOS 11.

За рахунок цього Apple не тільки дасть користувачам доступ до більш оптимізованих додатків, але і почистить App Store від старих додатків, що не оновлюються роками. Як показує статистика, близько 45 тис. додатків не оновлюється з 2012 року, ще 425 тис. – з 2015 року. Всі їх компанія видалить, якщо розробники не оновлять їх. Це близько 19 % всіх додатків в App Store. Втім, як стверджує статистика, близько 80 % всіх додатків – це і так "зомбі": їх ніхто не викачує.

Надрукувати
мітки:
коментарів