Поділитись:

9 відомих компаній, які починали свою історію з гаражів

Понеділок, 28 серпня 2017, 21:31

Редакція AdMe.ru порівняла, якими були всім відомі бренди на початку свого шляху і якими вони стали зараз.

Журналісти опублікували 9 історій успіху, герої яких починали свої справи в гаражах. Як з'ясувалося, багато міжнародних корпорацій, музичних колективів і арт-груп починалися з декількох закоханих в свою справу ентузіастів.

Amazon

На початку епохи всесвітньої мережі Джефф Безос створив книжковий інтернет-магазин. Офісом став гараж, а робочий стіл був збитий з старих дверей. Тепер Amazon – найбільший в світі інтернет-магазин. А Безос, крім усього іншого, фінансує компанію Blue Origin, яка займається запуском космічних кораблів. Один з космодромів розташований прямо на території ранчо Безоса.

Apple

Перші комп'ютери Стів Джобс і Стів Возняк паяли вручну в гаражі сім'ї Джобсів. У 2017 році Apple закінчить будівництво нової штаб-квартири – футуристичної будівлі діаметром 1,5 км, розрахованої на 13 тис. співробітників.

Disney

Перший мультфільм Уолтер і Рой Дісней зняли в гаражі свого дядька. Зараз The Walt Disney Company – найбільша компанія в індустрії розваг. Знімає фільми, володіє парками відпочинку та телеканалами.

Hewlett-Packard

Компанія створювалася як виробник вимірювального обладнання з початковим капіталом $ 538. Одним з перших клієнтів став колишній "гаражний стартап" The Walt Disney Company. Тепер Hewlett-Packard – в числі головних світових виробників комп'ютерної техніки.

Google

Найбільша пошукова система в світі з'явилася з наукового проекту двох стенфордський студентів. Безпілотні автомобілі, рання діагностика захворювань, доповнена реальність, бездротовий інтернет – неповний список нинішніх напрямків роботи Google.

Harley-Davidson

Творці компанії почали з того, що спробували прикріпити мініатюрний мотор до звичайного велосипеда. Спершу у них не вийшло, зате тепер "Харлей" – річ культова.

Microsoft

Початковий штат Microsoft становив три людини, включаючи засновників – Пола Аллена і Білла Гейтса. Тепер в Microsoft працюють більше 120 тис. Співробітників. Білл Гейтс кілька разів ставав найбагатшою людиною в світі.

Mattel

У 1945 році сімейна пара заснувала компанію, що виробляла рамки для фотографій. А потім ця ж пара випустила ляльку, названу на честь дочки – Барбі. Це зробило Mattel однією з найбільших "іграшкових" компаній.

Nike

Студент-спортсмен і його тренер заснували компанію Blue Ribbon Sports, яка займалася перепродажем японських кросівок на американському ринку. Тепер це Nike. Just do it.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
24 березня 2024
14:35
23 березня 2024
13:20
21 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
17 березня 2024
15 березня 2024