Поділитись:

У Facebook змінили правила розміщення політичної реклами

Неділя, 08 жовтня 2017, 12:36
У Facebook змінили правила розміщення політичної реклами

Мережа Facebook змінила правила розміщення політичної і релігійної реклами.

У листі, розісланому рекламодавцям цього тижня, керівництво компанії попередило, що тепер рекламні оголошення, орієнтовані на людей, які обговорюють "політичні, релігійні, етнічні та соціальні питання" будуть розглядатися співробітниками одного з офісів. Тільки після цього повідомлення можуть з'явитися в мережі. Раніше рішення про публікацію таких оголошень автоматично брав комп'ютерний алгоритм, - пише "Главком".

У компанії попередили, що нова процедура може уповільнити терміни розміщення реклами.

"Це нововведення передбачає, що більша кількість оголошень буде проходити процедуру розгляду за допомогою наших співробітників, - йдеться в листі, направленому рекламодавцям. - Нові (рекламні) кампанії, що містять цільову рекламу, яка, на нашу думку, потребує додаткового розгляду (пов'язані з такими питаннями, як політика, релігія, етнічні та соціальні проблеми), будуть окремо розглядатися співробітниками".

На цьому тижні стало відомо, що керівництво Fаcebook погодилося надати свідчення в комітеті з розвідки Конгресу США, яка проводить власне розслідування про російське втручання у виборчу кампанію 2016 року. У минулу п'ятницю офіційної лист із запрошенням виступити на відкритих слуханнях у верхній палаті направив менеджменту соціальної мережі комітет з розвідки Сенату США.

У вересні Facebook передав до Конгресу дані по рекламних оголошеннях, спільнотах і сторінках, зареєстрованих за участю Росії під час президентської кампанії. Одночасно в Палату представників була направлена інформація і про покупку російськими компаніями рекламних оголошень в соціальній мережі.

Всього, за даними Facebook, мова може йти про 470 мережевих спільнот і сторінки, які були пов'язані з російськими державними компаніями.

Надрукувати
мітки:
коментарів