Поділитись:

У нового iPhone з'явився конкурент

Вівторок, 17 жовтня 2017, 21:31
У нового iPhone з'явився конкурент

Компанія Huawei представила лінійку нових флагманських смартфонів: Huawei Mate 10, Mate 10 Pro і версію Mate 10 Pro Porsche Design.

Про це повідомляє Економічна правда.

Дизайн смартфонів виявився таким, як на фотографіях, що потрапили в мережу в останні дні.

Головна відмінність між моделями Huawei Mate 10 і Mate 10 Pro полягає в розмірах і формах екранів. У Mate 10 використовується дисплей з класичними пропорціями (16:9), модель Mate 10 Pro має в своєму розпорядженні більш витягнутий екран зі співвідношенням сторін 18:9.

У нового iPhone з'явився конкурент

Розподільна здатність екрану Huawei Mate 10 становить 2560х1440 пікселів, а у Mate 10 Pro – 2160х1080 пікселів. У Huawei Mate 10 використовується панель LCD, а у Mate 10 Pro – OLED. При цьому діагоналі екранів становлять 5,9 і 6 дюймів відповідно.

Обидві моделі отримали скляні корпуси, обидві будуть доступні в двох основних кольорах корпусу (Mocha Brown і Pink Gold), але у випадку Mate 10 деякі частини корпусу пофарбовані в чорний і золотий кольори, а у Mate 10 Pro додатковими кольорами обрані синій та сірий.

У нового iPhone з'явився конкурент

Ще одна помітна візуальна відмінність між Mate 10 і Mate 10 Pro – розташування сканера відбитків пальців. У звичайного Mate 10 дактилоскопічний датчик вбудований в кнопку Home на передній панелі, тоді як у Mate 10 Pro цей компонент знаходиться на задній панелі.

Ще Mate 10 зберіг стандартний роз'єм діаметром 3,5 мм для підключення навушників, якого у Mate 10 Pro немає.

Зате у Mate 10 Pro корпус має ступінь захисту IP67, а значить пристрій витримує занурення у воду на глибину одного метра протягом 30 хвилин і захищений від попадання пилу. Звичайний Mate 10 теж пропонує захищене виконання, але тут ступінь захисту IP53, тобто в воду смартфон краще не занурювати.

Технічні ж характеристики в обох моделей практично ідентичні. "Серцем" в обох випадках служить SoC Kirin 970 – та сама, яка включає не тільки звичні CPU і GPU, але ще і спеціальний блок NPU, який називають нейронним процесором.

У нового iPhone з'явився конкурент

Оперативної пам'яті 4 ГБ, а флеш-пам'яті – 64 ГБ. У випадку Mate 10 Pro буде ще версія з 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам'яті. Є можливість розширення вбудованої пам'яті за рахунок установки карт microSD, але варто враховувати, що тут використовується гібридний слот, що дозволяє встановити або карту microSD, або другу карту SIM.

Система здвоєної камери Leica складається з модулів здатністю 12 Мп (RGB) і 20 Мп (монохромний). Обидва оснащені об'єктивами з максимальною діафрагмою F/1,6. В обох застосована система оптичної стабілізації зображення.

Також основна камера оснащена фазовим автофокусом з лазерним помічником, підтримує запис відео здатністю 4К, а також використовує переваги вбудованого нейронного процесора для зйомки фото. Як стверджується, можливості штучного інтелекту Mate 10 істотно поліпшують якість фото при зйомці рухомих об'єктів і при використанні цифрового зума.

У числі іншого нейронний процесор Mate 10 істотно сповільнить старіння пристрою – з часом пристрій досконально вивчить користувача і навчиться передбачати його дії, розподіляючи ресурси так, щоб він ніколи не відчував недолік продуктивності. Також Huawei переконана, що за можливостями глибинного навчання і розпізнавання образів нейронний процесор SoC Mate 10 перевершує такий у нових iPhone.

Ємність акумулятора в обох моделях однакова – 4000 мА*год, що з урахуванням 10-нм SoC має забезпечити гідну автономність. Крім того, підтримується технологія швидкої зарядки Huawei SuperCharge – всього 20 хвилин на підзарядці зможуть забезпечити цілий день автономної роботи пристрою.

Окремо варто відзначити підтримку спеціального десктопного режиму. На відміну від HP Elite x3 і Samsung Galaxy S8 смартфони Huawei Mate 10 не вимагають ніякої док-станції. Для перетворення смартфона в ПК знадобиться всього один кабель з роз'ємами USB-C і DisplayPort, а також клавіатура і миша, які підключаються по Bluetooth. І монітор з роз'ємом DisplayPort. Екран смартфона в цьому режимі можна використовувати в ролі тачпада для управління. Крім того, екран можна ділити на дві частини для одночасного запуску двох різних застосунків.

У нового iPhone з'явився конкурент

З коробки смартфони Huawei Mate 10 будуть працювати під управлінням новітньої "восьмої" версії Android Oreo, доповненої, що примітно, "восьмою" версією фірмової оболонки EMUI ("шосту" і "сьому" версії EMUI виробник проігнорував). Незабаром "восьму" версію Android з новим UI повинні отримати моделі Huawei Mate 9, Mate 9 Pro, P10 і P10 Plus.

Модель Porsche Edition, крім зовнішності, відрізняється від Mate 10 Pro ще і більш ємним флеш-накопичувачем – 256 ГБ. Поки відомо лише, що до кінця місяця Mate 10 надійде в продаж в Мексиці, Іспанії та ОАЕ, термінів для інших ринків не назвали. Зате є ціни для Європи: Mate 10 – 699 євро, Mate 10 Pro – 799 євро і Porsche Design Mate 10 Pro – 1645 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НОВИНКИ ВІД APPLE: ЦІНИ Й ОСОБЛИВОСТІ НОВИХ АЙФОНІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів