Поділитись:

П'ятірка студентів, які стали мільйонерами за час навчання

П'ятниця, 17 листопада 2017, 18:50

Сьогодні відзначають Міжнародний день студента. Багато молодих людей під час студентського життя встигають не лише здобути освіту, а ще й знайти друзів, визначитися із професію і навіть відкрити власний бізнес.

Gazeta.ua зібрала 5 історій людей, які стали успішними за час навчання в університеті.

1. Марк Цукерберг, засновник соцмережі Facebook

Будучи студентом Гарвардського університету, Марк Цукерберг запустив соціальну мережу Facebook зі своєї кімнати в університетському гуртожитку. Згодом Facebook став 6-м за відвідуваністю сайтом світу: приблизно 70 млн людей кожен день заходять на сайт під своїм акаунтом.

До цього, в школі він разом з другом написав програму для MP3-player Winamp, яка дозволяла комп'ютеру аналізувати музичні переваги користувача. Після розміщення програми в Інтернеті для вільного доступу Microsoft був готовий заплатити за "музичну шкатулку" не менше $2 млн, але творець ухилився від угоди. Марк зрозумів, що його захоплення програмуванням може стати справою життя.

2. Джеймі Мюррей Уеллс, продаж окулярів

21-річного студента університету Джеймі Мюррей Уеллс у 2004 році здивувала ціна на окуляри за рецептом $300. Він вирішив кинути школу і пустити свій студентський кредит ($2 тис.) на бізнес, що потім перетворився в бренд Glasses Direct.

За перший рік існування дохід компанії перевищив $2 млн. До 2010 року виручка компанії досягла $5 млн, кількість співробітників - 70 осіб, а залучені інвестиції - $34 млн.

3. Джульєтт Бриндак, автор розважального порталу для дівчат 8-13 років Miss О

20-річна студентка Вашингтонського університету Джульєтт Бриндак створила сайт, який знаходиться на третьому місці за популярністю в категорії ресурсів для дівчат.

Вперше Джульєтта намалювала свою героїню Міс О в 10 років. Пізніше з'ясувалося, що персонаж подобається не тільки їй, але і подругам, - і виникла ідея зробити спільноту для своїх друзів в інтернеті. Ресурс щодня відвідує близько 1 млн осіб. У компанії працює 10 людей. Джульєтт доводиться управляти всім без відриву від навчального процесу. Бізнес Miss O оцінюють в $15 млн.

4. Максим Шкіндер, дизайнер автомобілів

На третьому курсі Київського інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну Максим Шкіндер зробив ескізи дрилі, але предмет був схожий на автомобіль, ніж на дриль. Так в житті Максима з'явився автомобільний дизайн.

Він послав свої роботи в Туринський університет на конкурс з темою "Малолітражні автомобілі для міського середовища". Максим Шкіндер отримав стипендію на навчання. Йому викладали майстри з Ferrari. Завершивши навчання, Максим переїхав до Праги, де працював над Skoda Superb. Зараз Максим працює дизайнером McLaren.

5. Джошуа Зоммер, виконавчий директор Chordoma Foundation

Навчаючись в університеті, 18-річному Джошуа Зоммер поставили діагноз: хордома. Це рідкісне захворювання кісток, яке виліковують лише у 30% хворих. Від хордоми немає ефективних ліків і живуть з цим діагнозом не більше 7 років. Зоммер не змирився з статистикою, і, влаштувався в лабораторію, де почав займатися вивченням цієї хвороби. Через 2 роки Джошуа створив Chordoma Foundation, ставши виконавчим директором фонду. Зараз фонд залучив до розробки панацеї вже 11 лабораторій по всій Америці.

Надрукувати
мітки:
коментарів