Поділитись:

Польським прикордонникам дозволили вилучати техпаспорти авто

Вівторок, 28 листопада 2017, 15:52
Польським прикордонникам дозволили вилучати техпаспорти авто

У Польщі не лише поліція, а й Прикордонна служба зможе вилучати технічні паспорти транспортних засобів. Нові повноваження з'явилися завдяки змінам до розпорядження щодо технічних оглядів автомобілів. Прикордонники заявляють, що йдеться не про "полювання" на водіїв, а про спрощення процедур.

Про це повідомляє "Монітор Інфо".

Розширення повноважень прикордонників із можливістю вилучення технічного паспорту автомобіля відбулося в середині листопада завдяки впровадженню змін до розпорядження щодо перевірки транспортних засобів.

"Наші перевірки на дорогах – це завдання, пов'язане із протидією нелегальній імміграції. У нас є право затримувати автомобілі і, якщо виявиться, що водій не має дійсного техогляду або транспортний засіб загрожує безпеці, прикордонники зможуть вилучити такий техпаспорт", – пояснила підпоручик Агнєшка Голіас із Прикордонної служби.

"Прикордонна служба не стоятиме масово на дорогах, щоб збирати техпаспорти", – підкреслила вона.

Спрощення процедури

Дотепер, якщо, наприклад, під час перевірки на кордоні працівники Прикордонної служби виявляли, що авто створює загрозу, техпаспорт могла вилучити лише поліція. На думку Міністерства внутрішніх справ, яке підготувало зміни, це було пов'язано з непотрібним очікуванням і марнувало час працівників обох служб.

"Немає потреби, щоб на місце перевірки, яку проводить Прикордонна служба, приїжджав патруль, який би відволікався від своєї поточної роботи, якщо йдеться про дорожні патрулі", – звертає увагу Роберт Опас з Головної комендатури поліції.

"Ці документи так само надсилаються до староства (повітового самоврядування, – МІ). Обов'язки, пов'язані з ремонтом транспортного засобу та конкретним техоглядом і допуском до руху, є такі ж, як і у випадку вилучення документів поліцейськими", – пояснив правоохоронець.

Надрукувати
мітки:
коментарів