Поділитись:

Посол розповів чого про американців не розуміють українці

Неділя, 17 грудня 2017, 09:38

Шостий посол США в Україні Вільям Тейлор розповів в інтерв'ю НВ, на які питання про Україну він найчастіше відповідає в США і чого про американців не розуміють українці.

За словами Тейлора, американцям він розповідає, що Україна - дуже гарна країна, багато говорить про Крим і про те, що українська культура - дуже давня. Інформує Новое время

"Я недавно дізнався, що під сучасним Києвом на Подолі знайдено стародавнє городище X століття. І це всьому світу говорить про те, наскільки глибоко в минуле сягає та цивілізація, скадкоємцями якої є українці. Тим більше, що в Х столітті на території Москви був дрімучий ліс", - зазначив він.

Дипломат також додав, що пояснює американцям, що Україна - це важливо.

"Події, що відбуваються в Україні, впливають на всю Європу і, до речі, на Росію теж. Від України залежить і доля демократії в Росії. Тому Україні важливо бути суверенною і приймати власні незалежні рішення", - наголосив Тейлор.

У свою чергу українцям він розповідає, що більшість американців погано розбираються в міжнародній політиці та Україні.

"При цьому у них викликає відгук Революція Гідності, Помаранчева революція, російська інтервенція у Криму та на Донбасі. Але вони не можуть бути постійно в курсі всіх подій. ... Україна ніколи не зможе постійно бути присутньою в топі головних американських новин. Але якщо Україна стане дійсно демократичною країною, то вона - безумовний союзник США", - сказав Тейлор.

Надрукувати
мітки:
коментарів