Поділитись:

З'явився вірус, який зі смартфонів дістає криптовалюту

Четвер, 21 грудня 2017, 19:32

Дослідники знайшли новий тип шкідливих програм для Android, які служать для видобутку криптовалюту Monero.

Робота цих програм під час видобутку криптовалюти здатна нашкодити пристрою фізично. Сімейство вірусів, яке використовується також для відображення рекламних оголошень, автоматичного підписування на платні послуги і DDoS-атак, назвали Loapi, – пише "Новое время".

Справа в тому, що вірус Loapi вимагає надати йому права адміністратора. Після цього він починає самостійно довантажувати різні шкідливі модулі.

"Модульна структура Loapi значить, що він може на льоту змінювати функції за командою з віддаленого сервера, самостійно завантажуючи і встановлюючи потрібні доповнення. За командою з віддаленого центру вірус може завантажувати нові модулі – тобто навчитися чому завгодно. Наприклад, він може перетворитися на вимагача, банківського трояна або шпигуна", – відзначають фахівці Лабораторії Касперського, які і виявили сімейство вірусів.

Один з цих модулів використовує смартфон для того, щоб добувати токени Monero. Саме ця функція і здатна перегріти ваш апарат через тривалу роботи процесора на максимальному завантаженні. Через дві доби після зараження у тестового смартфона від перегріву здулася батарея.

Зі слів дослідників, шкідлива програма поширюється через рекламні банери, і, як правило, маскується під антивірус або порнографічний додаток. Немає ніяких ознак того, що шкідлива програма може поширюватися через Google Play.

"Встановлюйте програми лише з офіційних магазинів. Для більшої надійності забороніть в своєму Android установку додатків з невідомих джерел", – підкреслюють фахівці Лабораторії Касперського.

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 січня 2024
23 жовтня 2023
28 вересня 2023
10:05
27 вересня 2023
18 вересня 2023
07 вересня 2023
24 липня 2023
12 липня 2023
12 квітня 2023
21 березня 2023