Поділитись:

Назвали країни, де заборонене Різдво

Неділя, 24 грудня 2017, 11:50
Назвали країни, де заборонене Різдво

Ошатній ялинці раді не скрізь. На карті світу існують країни, де різдвяного дерева бояться, як ядерної ракети.

Підбірку країн, де краще не згадувати про Різдво підготувало "Радіо Максимум".

Саудівська Аравія

Основна релігія в цій країні – радикальний іслам. Суніти вважають, що День народження пророка Мухаммеда, так само як Різдво Христа – свята, привнесені в релігію значно пізніше і пов'язані з культом особистості, що ісламом не схвалюється. Уряд Саудівської Аравії заборонив відзначати Різдво в школах і лікарнях навіть християнам.

Північна Корея

У цій країні все серйозно, а також настільки сильна антипатія до Різдва, що прикордонники готові були стріляти в минулому році в убрану ялинку, встановлену на стороні Південної Кореї. Північнокорейські ЗМІ назвали дерево "інструментом витонченої психологічної війни", яка гірша за усілякі ракети. Корейцям дозволяють веселитися тільки з нагоди дня народження лідера країни, вождя-сонця Кім Ір Сена й успішних ядерних випробувань.

Сомалі

У цій африканській країні – радикальні мусульмани становлять більшість. Уряд наклав заборону на святкування Різдва і Нового року кілька років тому і щорічно випускає офіційне попередження для населення, що відзначати день народження Христа – незаконно. Тут вважають, що Різдво суперечить засадам ісламу, а вечірки з нагоди свята – зелене світло для терористичних атак. Агенти безпеки строго стежать за виконанням закону.

Таджикистан

Згідно з законом "Про впорядкування традицій, урочистостей і обрядів" у колишній республіці Радянського Союзу заборонено встановлювати ялинки в школах, роздавати дітям подарунки, запускати феєрверки й організовувати застілля з нагоди Різдва і Нового року. Дід Мороз в цій мусульманській країні також не в честі.

Бруней

Султан Брунею, який сповідує іслам, попередив підданих, що вони загримлять до в'язниці на п'ять років, якщо посміють відсвяткувати Різдво. Тим, хто не є мусульманами, відзначати його в тісному колі дозволяється, але забороняється розповідати про це мусульманам. Уряд заявив, що відкриті веселощі з нагоди Різдва негативно впливають на мусульман.

Надрукувати
мітки:
коментарів