Поділитись:

Через збої у роботі Face ID китайці звинувачують Apple в расизмі

Середа, 27 грудня 2017, 20:35
Через збої у роботі Face ID китайці звинувачують Apple в расизмі

Китайські користувачі звинуватили компанію Apple в расизмі через те, що функція Face ID працює не належним чином. Як мінімум, це стосується Китаю.

Про це повідомляє ITC.ua.

Причиною таких неприємних звинувачень став черговий прокол в роботі функції біометричної ідентифікації Face ID. Як заявляє житель Шанхая, його син грав зі смартфоном iPhone X матері і зміг розблокувати його, не знаючи пароля. Для цього йому було достатньо лише поглянути на мобільний пристрій, а смартфон просканував обличчя хлопчика і розпізнав його як обличчя своєї власниці.

Як запевняє Apple, це рідкісний і поодинокий випадок, але все ж компанія серйозно взялася за розслідування справи. Жителів Китаю починають турбувати питання безпеки і конфіденційності при використанні iPhone X. Нагадаємо: раніше китаянка двічі повертала iPhone X в магазин, оскільки система Face ID спрацьовувала на обличчя її колеги. Хоча особливості обличчя колеги мають відмінності, вона легко змогла розблокувати і другий апарат за допомогою функції Face ID.

Через такі повторювані помилки в роботі функції біометричної ідентифікації, які проявляються саме у китайців, компанію Apple почали звинувачувати в расизмі.

Додамо, це не єдина неприємна особливість роботи функції Face ID, виявлена ​​останнім часом. На форумах Apple почали з'являтися повідомлення, в яких власники iPhone X стверджують, що не можуть скористатися функцією Face ID для підтвердження сімейних покупок. Для цього їм доводиться вручну вводити пароль. У той же час користувачі, що використовують функцію біометричної ідентифікації Touch ID, можуть підтвердити покупку простим скануванням пальця.

Відзначимо, в iOS є функція Ask to Buy, яка дозволяє батькам контролювати, що їхні діти купують за допомогою смартфона. Наприклад, якщо дитині сподобалася якась гра, вона може попросити батьків купити її. В такому випадку дорослі можуть підтвердити сімейну покупку. З огляду на можливість помилкового спрацьовування функції Face ID на обличчя дитини в Apple вирішили заблокувати підтвердження шляхом сканування особи.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024