Поділитись:

У Польщі "українізують" апарати продажу квитків

Середа, 10 січня 2018, 16:10
У Польщі «українізують» апарати продажу квитків

В автоматах з продажу білетів міського комунального транспорту міста Познань інформація буде доступна українською мовою.

З такою ініціативою ще у жовтні минулого року виступив місцевий депутат Томаш Вєжбіцькі. Тепер стало відомо, що українська таки з'явиться в обладнанні, – інформує Наша Польща.

Власне, Томаш Вєжбіцькі з "Права для Міста" підготував запит до Президента Познані, в якому наголосив, що у Великопольському воєводстві загалом та Познані зокрема зростає кількість українців. Як вважає народний обранець, добрим тоном було б запровадження мовних спрощень для українців, зокрема в стосунку міської комунікації Познані. Відтак він виступив із пропозицією додати українську мову до білетоматів.

"Аналогічно польська мова доступна в білетоматах Берліна чи Лондона, де мешкає і працює багато поляків", – наголосив раніше у своєму поясненні депутат.

Тепер він поінформував, що отримав відповідь на своє звернення.

"У познанських білетоматах ZTM поруч з польською, англійською, німецькою і французькою з'явиться також українська. Зміни мають запровадити до кінця березня. У самому Познані проживає близько 40 тисяч осіб українського походження. Для них це стане значним полегшенням, особливо в перших тижнях проживання в Познані", – вважає пан Вєжбіцькі.

До слова, це не перше мовне полегшення для українців, які мешкають у Познані. Від грудня українською мовою доступна скорочена версія інтернет-сторінки міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів