Поділитись:

Відомий виробник дитячого харчування хоче відкликати продукцію через сальмонельоз

Неділя, 14 січня 2018, 16:50

Французька компанія, яка виробляє дитяче харчування, хоче відкликати продукцію через небезпеку зараження сальмонельозом. Збудники небезпечної хвороби виявили у молокопродуктах одного з найбільших виробників дитячого харчування Lactalis, пише DW. У неділю, 14 січня, стало відомо про намір керівництва французької компанії відкликати з ринку загалом понад 12 мільйонів пачок молочних сумішей у 83 країнах світу, передають французькі ЗМІ. Відкликатимуть усі партії сухого молока, вироблені на розташованому в Краоне на заході Франції заводі, незалежно від дати випуску.

В інтерв'ю журналістам французького тижневика Journal du Dimanche генеральний директор Lactalis Еммануель Беньє також пообіцяв відшкодування родинам, які постраждали від наслідків споживання дітьми зараженої збудниками сальмонельозу продукції компанії.

Тим часом стало відомо про як мінімум 35 випадків зараження дітей небезпечними бактеріями лише у Франції, передає інформагенція AFP. Серед потерпілих від неякісного дитячого харчування багато немовлят віком до шести місяців. Щонайменше один випадок зареєстровано в Іспанії. Ще один випадок захворювання наразі розслідується в Греції. Вже тепер проти компанії споживачі подали десятки позовів.

Надрукувати
мітки:
коментарів