Поділитись:

ТОП очікуваних трендів смартфонів у 2018 році

Середа, 17 січня 2018, 19:32

У 2017 році з'явилися найбільш очікувані моделі телефонів: iPhone X з Face ID, Samsung Galaxy S8 з новим дизайном, Pixel 2 з приголомшливими можливостями камери.

Вони дали старт новим тенденціям, які поширяться в 2018 році, – інформує портал іnternetua.com.

Безрамковий дисплей

Одним з найпомітніших трендів минулого року стало розширення екранів телефонів на всю передню панель. Це дозволило виробникам збільшити розміри дисплея, не збільшуючи сам смартфон, щоби він залишався зручним і щоб його все ще можна було тримати однією рукою.

Щоб зробити таке можливим, розробники перемістили датчик відбитка пальця на задню панель телефону або прибрали зовсім. Багатьом це здалося незручним. Оптимальним вирішенням ситуації могло б стати розміщення датчика відбитків пальців під дисплей. Очікується, що такі технології з'являться у 2018 році і, можливо, отримають широке поширення.

Face ID і аналоги

Наступним прогнозованим трендом 2018 року може стати широке поширення технології розпізнавання осіб. Ідея такої функції виникла давно, але зробити її швидкою і незалежнюії від умов освітлення поки вдалося лише Apple. Імовірно, в новому році функція розпізнавання обличчя стане новим стандартному ідентифікації користувача.

Подвійна камера

За рік подвійна камера стала обов'язковим атрибутом флагманського смартфона. З її допомогою можна отримати цікаві ефекти, наприклад, розмитий фон. Технологія dual pixel покращує швидкість і якість автофокусування.

Можливо, цьогоріч ця тенденція стане масовою і ми побачимо подвійні камери різної якості на переважній більшості нових пристроїв, а не тільки на флагмани.

Безпровідна зарядка

Ще один вельми корисний тренд – бездротова зарядка. Ця тенденція поки ще розробляється, вже існує кілька ефективних технологій, подейкують також про можливості бездротової зарядки на відстані. Можливо, в моделях 2018 року з'явиться і ця функція.

Надрукувати
мітки:
коментарів