Поділитись:

Клієнти Mastercard зможуть здійснювати оплати за допомогою відбитка пальця

Середа, 24 січня 2018, 19:30
Клієнти Mastercard зможуть здійснювати оплати за допомогою відбитка пальця

З квітня 2019 року клієнти компанії Mastercard матимуть можливість використовувати біометричні дані, такі як відбитки пальців чи розпізнавання обличчя, для ідентифікації під час покупок і оплат.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Про підвищений інтерес до біометричних рішень свідчить усе більша доступність відповідного функціоналу на планшетах і смартфонах, підтримка подібних рішень споживачами та нові нормативні вимоги ЄС щодо надійної ідентифікації. Переважна більшість споживачів — 93% — обирає біометрію замість паролів для підтвердження платежів.

Нещодавнє дослідження виявило, що 92 % професіоналів у банківському секторі планують запроваджувати біометричні рішення. Банки також зазначають, що з використанням біометричної аутентифікації їхні клієнти більш охоче завершуватимуть процес купівлі товарів. Частота відмов може скоротитись на 70 %, порівняно з іншими методами аутентифікації, такими як одноразовий пароль, надісланий через SMS. В результаті це значно поліпшить взаємодію банків з користувачами.

У компанії зазначають, що перехід до біометрії є складовою нового плану дій Mastercard, покликаного допомогти банкам, роздрібним торговцям та партнерам запобігти шахрайству та поліпшити досвід споживачів у цифровому середовищі. Він також відповідає новим вимогам щодо перевірки аутентичності клієнтів за протоколом 3D Secure.

Надрукувати
мітки:
коментарів