Поділитись:

Twitter оголосив війну ботам

Четвер, 22 лютого 2018, 21:03

Сервіс мікроблогів Twitter оголосив про введення жорстких заходів щодо тих облікових записів, які управлялися "програмними ботами".

Про це повідомляє Укрінформ.

"Подібні облікові записи використовувалися для маніпулювання сервісом під час президентських виборів в США в 2016 році. Заходи, що вживаються, спрямовані на те, щоб позбавитися від облікових записів, що автоматично генерують спам, не зачіпаючи при цьому людей, що користуються послугами платформи", – заявляє керівництво Twitter.

"Ці зміни є важливим кроком у забезпеченні того, щоб ми стояли на крок вперед зловмисній діяльності", – написав представник адміністрації Twitter Йоель Рот у блозі.

Після виборів 2016 року Twitter та інші інтернет-сервіси виявили, що боти використовувалися для вкорінення політичних розбіжностей і поширення фейків.

"Одним з найбільш поширених видів порушень, які ми помітили, було використання декількох облікових записів для того, щоб спробувати штучно посилити або роздути популярність деяких твітів", – написав Рот. Він повідомив, що Twitter забороняє автоматизацію для публікації або поширення спаму.

Окрім цього, відтепер не дозволяються повторні публікації, відповіді або згадки, що виходять з облікових записів, які контролюються вручну або ботами. Під заборону підпадають також "масовий, агресивний або дуже великий автоматизований ретвітінг" і використання декількох облікових записів для виконання подібних автоматичних дій. Єдиним винятком з цього правила будуть додатки, призначені для трансляції повідомлень про погоду, надзвичайні ситуації та інші публічні послуги.

У 2017 році експерти Союзу захисту демократії і Германського фонду Маршалла створили сайт, який відстежує в Twitter сотні акаунтів справжніх людей і передбачуваних ботів, пов'язаних з російською пропагандистською кампанією. Вони з'ясували, що ці акаунти публікують повідомлення одночасно з матеріалами відомих російських пропагандистських ресурсів. Про те, що це боти, свідчить те, що вони за короткий час поширюють велику кількість повідомлень, за своїм змістом майже повністю співпадаючими з постами сотень інших акаунтів.

Надрукувати
мітки:
коментарів