Поділитись:

У Польщі росте попит на іноземних працівників

Субота, 24 лютого 2018, 08:43

Частина польських роботодавців вважає, що сусіди, зокрема українці, не заповнять усіх вакансій, і приймає на роботу іноземців з більш віддалених країн.

Про це повідомляє "Польське радіо".

За повідомленням Міністерства сім'ї, праці і соціальної політики, лише торік зареєстровано 1 мільйон 800 тисяч заяв про намір працевлаштувати іноземця і 234 тисячі дозволів. Більшість (94 % заяв і 82 %дозволів) стосувалося громадян України.

Голова Міжгалузевої профспілки українських працівників у Польщі Юрій Карягін наводить дані українського Інституту демографії про те, що в Польщі легально працевлаштовані 800 тисяч громадян України. Скільки працює нелегально – не відомо. З його словів, якщо польські роботодавці зацікавлені у присутності працівників з-за східного кордону, хоча б з огляду на культурну близькість, Польща повинна заохочувати їх зупинитися саме тут.

"По-перше, щоб усі трудові договори були двома мовами, щоб українці розуміли, що підписують. По-друге, українців завжди треба інформувати про правила техніки безпеки, аби вони знали, що можна робити, а що – ні. Треба влаштувати інформаційні пункти в усіх воєводствах, щоб наші колеги, українці, білоруси могли безкоштовно отримати інформацію, владнати справу", – звернув увагу Юрій Карягін.

Останнє дослідження "Барометр професій" показало, що дефіцит працівників у Польщі особливо стосується не лише будівельної галузі, але й транспортної, переробної та охорони здоров'я.

Разом з тим, на думку роботодавців, східні сусіди не можуть заповнити всіх вакансій на польському ринку праці, тому вони змушені звертатися до працівників з більш віддалених країн – В'єтнаму, Індії чи Пакистану. Також чимало українців ставиться до Польщі як до зупинки в дорозі на Захід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПОЛЬЩІ ЗМІНЮЄТЬСЯ СТРУКТУРА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ІНОЗЕМЦІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
02 березня 2024