Поділитись:

Жінки стають щасливішими, коли вмирають чоловіки?

Субота, 24 лютого 2018, 07:00

Старіти нелегко. Ваше психічне здоров'я, ймовірно, також постраждає, коли бачитимете, як ваше тіло фактично розвалюється. Крім того ви виключаєтеся з нормального суспільного життя, і це може бути дуже боляче. Проте тепер вчені говорять, що 85-річні жінки насправді щасливіші, ніж це було кілька десятиліть тому. І причина шокує.

Як свідчать результати опитування, проведеного в Англії, про які повідомляє Technology.org, вчені виявили, що щастя жінки, як правило, зростає після того, як їй виповнилося 85 років. Тим часом чоловіки того ж віку просто стають менш щасливими. Чому так? Це тому, що більшість чоловіків вмирають у цьому віці. Хоча 21% жінок цього віку мають сильні проблеми з психічним здоров'ям (у порівнянні з 16% чоловіків у цій же віковій групі), вони сприймають цей час, як відпочинок, оскільки чоловіки їх більше не оточують.

Смерть, звичайно, ніколи не є щасливою подією в нашому житті. І жінки насправді не щасливі, тому що їхні кохані люди вмирають. Однак, оскільки люди зникають з їхнього життя, їм потрібно менше турбуватися про когось. Незважаючи на зміну соціальних норм і ролей, жінки, як правило, займаються сім'єю. Вони, як правило, піклуються про дітей та, чесно кажучи, про своїх чоловіків. Саме тому, коли діти залишають батьківський дім, жінки стають трохи щасливими - вони можуть більше розслабитися.

Інші дослідження підтверджують, що одружені жінки мають більш високий ризик бути у депресії. Проте ситуація в їхньому становищі постійно покращується. Спочатку їхні батьки вмирають. Це стрес, але після періоду скорботи вони можуть розслабитися - менше потрібно турбуватися про це. Потім діти починають своє самостійне життя і, нарешті, вмирають їхні чоловіки. Для жінок це найлегша частина життя, навіть якщо їх психічне та фізичне здоров'я погіршується.

Тим часом чоловіки стають все менш щасливими, оскільки вони пов'язують своє щастя із здатністю забезпечувати свою сім'ю і захищати її. Це дозволяє їм почувати себе сильним. З часом це відчуття слабшає і слабшає, і вони все менше ототожнюють себе із роллю чоловіка.

Надрукувати
мітки:
коментарів