Поділитись:

У Польщі спробують обійти заборону торгувати в неділю

Вівторок, 06 березня 2018, 16:34
У Польщі спробують обійти заборону торгувати в неділю

Польські торговельні центри намагатимуться обійти заборону на торгівлю в неділю, стаючи об'єктами залізничної інфраструктури.

Про це повідомляє "Польське радіо", посилаючись на Onet.pl.

Відповідно до закону, що набув чинності на початку березня, торгівля в неділю на вокзалах у Польщі не підпадає під заборону. Отже, торговельні центри сподіваються, що, відкриваючи об'єкти залізничної інфраструктури, вони зможуть обійти дію закону.

Зокрема, таким чином діятиме торговий центр у Гданську, поблизу якого розташований залізничний перон станції "Вжещ".

Нагадаємо: 1 березня у Польщі набув чинності закон про обмеження торгівлі в неділю. У 2019 році торгувати можна буде лише в одну неділю в місяці – останню. Однак магазини працюватимуть у сім неділь – три передсвяткові та останню неділю січня, квітня, червня і серпня під час сезонних розпродажів.

З 2020 року торгівля у всі неділі буде заборонена. Однак навіть у неторгові неділі заборона не стосуватиметься пекарень, аптек, частини квіткових магазинів, не поширюватиметься теж на торгівлю сувенірами та подарунками. Покупки можна буде зробити у магазинах, які працюють на АЗС, залізничних та автобусних вокзалах та в аеропортах. Окрім того, заборона не торкнеться інтернет-магазинів.

Надрукувати
мітки:
коментарів