Поділитись:

Вчені намагаються пояснити здатність "бачити" звуки

П'ятниця, 09 березня 2018, 23:00
Вчені намагаються пояснити здатність

Синестезія – досить цікаве явище, що зустрічається у 5-10% людей. Цей феномен можна пояснити як продукування сенсорної реакції одного з органів чуття, стимулюючи інший орган чуття.

Одні синестетики (люди із синестезією) надають кожній літері чи цифрі певне забарвлення, інші вважають, що цифри, місяці та дні тижня мають певне місце в просторі, - пише інтернет-портал technology.org. Цей феномен більш поширений серед людей, у яких спостерігаються розлади аутистичного спектру і розумових здібностей.

"Мозкова візуалізація дорослих людей із синестезією передбачає, що їхнє асоціативне сприйняття відрізняється від решти людей, котрі не створюють додаткових сенсорних асоціацій. Поки достеменно невідомо яким чином розвиваються такі відмінності", - зазначила професор Аманда Тілот, генетик Інституту психолінгвістики ім. Макса Планка.

Використовуючи досягнення в галузі геномного секвенування (з англ. sequencing – послідовність), група дослідників з Інституту психолінгвістики ім. Макса Планка і Кембриджського університету зуміла сформувати ряд нових генетичних підказок, що можуть допомогти у створенні чіткішої біологічної картини.

Надрукувати
мітки:
коментарів