Поділитись:

А ви запитали, як справи у вашого песика?

Понеділок, 12 березня 2018, 07:00
А ви запитали, як справи у вашого песика?

Зізнайтеся собі – коли ви востаннє розмовляли зі своїм песиком? Більшість людей спілкується з собаками так, як і з дітьми – емоційно, тоненьким голосом, простими словами і т.д. Дослідження показують, що розмови із цуциками приносять їм користь, однак як щодо дорослих тварин? Чи справді це так корисно, чи люди просто сприймають собак як малюків? Вчені із Йоркського університету вирішили дослідити це питання, - повідомляє інтернет-портал technology.org.

Не усім відомо, що є причина, чому люди розмовляють із дітьми таким чином. Це особливе "дитяче мовлення", насправді, допомагає дітям розвивати власне мовлення і, також, створює тісніший зв'язок між батьками і їхніми дітьми. Зі спілкуванням між дорослими і дітьми все зрозуміло. Однак, із плином часу те ж саме трапилося і з відносинами між людиною та собакою – ми стали так само розмовляти із нашими улюбленцями. Дехто вважає, що така поведінка виглядає трішки дивно, ось чому науковці вирішили дізнатися як це впливає на собак.

Провівши ряд досліджень, під час яких люди і тварини взаємодіяли одне з одним у закритому приміщенні, вчені дійшли певних висновків. Зокрема, собакам подобаються люди, які спілкуються "дитячим мовленням" - з ними тварини проводили більше часу і приділяли їм більше уваги.

Тривалість уваги собаки довша, коли людина говорить щось на кшталт: "Ти мій хороший песик!" чи "А хто це тут зараз піде гуляти?" і т.д. Після таких звертань тварини, зазвичай, більше слухаються людей і хочуть знаходитися поруч із ними.

Тож, якщо ви власники песиків, то швиденько йдіть і запитайте як у них справи. І обов'язково похваліть!

Надрукувати
мітки:
коментарів