Поділитись:

У Москві помер актор Олег Табаков

Понеділок, 12 березня 2018, 19:35

У 82-річному віці пішов із життя радянський і російський актор, режисер театру і кіно, народний артист СРСР Олег Табаков.

Про це інформує "Слово і Діло", посилаючись на російські ЗМІ.

Останні кілька місяців Олег Табаков перебував у лікарні – він був шпиталізований наприкінці листопада 2017 року. Відтоді про стан артиста надходили суперечливі новини: спочатку повідомлялося, що Табаков захворів на пневмонію й незабаром випишеться з лікарні, згодом стало відомо, що ситуація зі здоров'ям в актора більш серйозна – його підключили до апарату штучного дихання, він не може говорити, зберігаючи при цьому орієнтацію в просторі й часі.

У січні 2018 року новини були втішними: повідомлялося, що актор одужує. Проте вже через місяць стало відомо, що більшу частину часу Табаков проводить у стані штучної коми. Медики встановили, що організм артиста настільки слабкий, що просто не справляється з найменшими навантаженнями.

Весь цей час поруч із ним перебували рідні та близькі.

Нагадаємо: багато фільмів за участю Олега Табакова стали класикою радянського кіно. Зокрема, він знімався в таких фільмах, як "Сімнадцять миттєвостей весни", "Війна і мир", "Д'Артаньян і три мушкетери", "Кілька днів із життя Обломова", "Людина з бульвару Капуцинів" та багатьох інших. Крім цього, за плечима артиста робота в Театрі ім. Чехова та "Табакерці".

Як відомо, Табаков підтримував антиукраїнську політику Путіна. Інтерв'ю російського видання "Вести" так і називалося: "Олег Табаков: Крим не має жодного стосунку до України". Серед іншого, в ньому можна почути, що "Крим повернувся до своєї сім'ї", що українці мали бути "розумнішими", не дискутувати, а сказати росіянам "вибачте нас, Христа ради, ми на халяву купилися", й що "Жодного стосунку Крим до України, залежної й незалежної, не має!"

Надрукувати
мітки:
коментарів