Поділитись:

Спеціально розроблена гра навчає дітей правильної поведінки

Вівторок, 13 березня 2018, 23:00
Спеціально розроблена гра навчає дітей правильної поведінки

Аби забезпечити дітей усім необхідним, батьки з ранку до ночі працюють на роботі. Своїх доньок та синів вони бачать лише пізно ввечері. А що ж роблять у цей час їхні чада?

Нерідко відсутність нагляду з боку дорослих спокушає їх порушити закон, адже поруч немає нікого, хто б міг вчасно сказати "стоп". Навчити дітей правильної поведінки допоможе Pax Good Behavior Game (PaxGBG) – командна гра, у якій діти отримують призи, якщо проявляють різноманіття своїх емоцій лише в спеціально відведений для цього час, – інформує інтернет-портал technology.org.

PaxGBG можна грати будь-коли, навіть під час виконання домашніх завдань. Тривалість гри варіюється від 1 до 30 хвилин. Особливість полягає в тому, що команди дітей повинні повністю сфокусуватися на отриманих завданнях і при цьому контролювати свою поведінку. Спонтанні прояви негативних емоцій допустимі в обмеженій кількості. Перевищення ліміту вважається порушенням правил гри. Наприкінці проводиться підрахунок кількості порушень кожної команди. Переможцям дозволяється вибрати призи зі спеціальної банки, що має назву "Очманілі бабусині подарунки" (Granny's Wacky Prizes). Їм також надається право "подуріти" (покричати що є сили або влаштувати "дикі" танці) протягом 30 секунд або цілої хвилини.

Позитивний вплив PaxGBG підтвердили дослідники університету Джорджії та університету штату Пенсильванія. Упродовж п'яти років вони вивчали 72 загальноосвітні програми позашкільної освіти в містах, приміських і сільських районах Пенсильванії та Джорджії. У межах проекту дітям віком від 5 до 11 років та їхнім наставникам пропонували пограти у PaxGBG. Дослідження показали, що гра знижує дитячу гіперактивність та спонукає вчителів до спокійної взаємодії з учнями. Діти навчилися розуміти, коли доцільно проявляти свою енергійність, а коли краще заспокоїтись.

Отож, розробник PaxGBG, Денніс Ембрі, недарма охрестив своє творіння "вакциною" від гіперактивності та проблемної поведінки.

Надрукувати
мітки:
коментарів