Поділитись:

Автомобіль допоможе водієві у разі ДТП

П'ятниця, 16 березня 2018, 07:00
Автомобіль допоможе водієві у разі ДТП

Кожен боїться потрапити в ДТП. Ще гіршою є думка про те, що ви будете не в змозі покликати когось на допомогу або що вас не знайдуть. Адже після аварії дорога кожна секунда.

Функція екстреного виклику допомоги автомобілів Mercedes-Benz здатна зв'язатися з аварійними службами в найкоротші терміни після виникнення серйозної ДТП, надаючи їм точні GPS-координати автомобіля та іншу важливу інформацію, наприклад, кількість людей у транспортному засобі (завдяки даним про пристебнуті ремені безпеки) та напрямок руху автомобіля, – інформує інтернет-портал technology.org.

Усі сучасні моделі Mercedes-Benz оснащені стандартною системою екстреного виклику. Ця функція є безкоштовною протягом усього життєвого циклу автомобіля. Вона спрацьовує автоматично, але за потреби водій може ввімкнути її сам, натискаючи відповідну кнопку. Ручна активація слугує для повідомлення про нещасний випадок, свідком якого став водій, або щоб отримати необхідну допомогу, якщо у когось з пасажирів виникли проблеми зі здоров'ям.

Функція екстреного виклику активується автоматично після спрацювання одного з піротехнічних натягувачів ременів або подушки безпеки. Потім автомобіль встановлює голосовий зв'язок з агентом центру невідкладної допомоги Mercedes-Benz. Якщо центр не отримує відповіді, він негайно сповістить про це найближчу рятувальну службу.

Європейські центри невідкладної допомоги Mercedes-Benz розташовані в Магдебурзі, Берліні та Барселоні. Водії автомобілів Mercedes-Benz в Азії отримують допомогу з Токіо, Шанхаю та Маніли. Наразі понад 3,5 мільйона автомобілів Mercedes-Benz оснащені цією системою. Наведений показник не враховує транспортні засоби, що були продані в США, де функція екстреного виклику є стандартною для всіх легкових автомобілів Mercedes-Benz ще з 1998 року.

Функція екстреного виклику Mercedes-Benz доступна у 35 європейських країнах. Згодом вона стане обов'язковою. Директива ЄС 2015/758 вимагає, щоб з 31 березня 2018 року всі нові пасажирські автомобілі, сертифікація яких відбулася після цієї дати, були оснащені системою виклику невідкладної допомоги.

Надрукувати
мітки:
коментарів