Поділитись:

Як вберегти особисті дані у Facebook

П'ятниця, 23 березня 2018, 08:39

Користувачі шукають методи для захисту особистої інформації у соцмережі через історію щодо компанії Cambridge Analytica, яка працювала на Трампа.

Про те, як вбереги свій акаунт, – пишуть Факти.

Як Facebook використовує інформацію?

Особисті дані користувачів Facebook – саме те, що приваблює рекламодавців і дозволяє компанії заробляти гроші.

Отримана у соцмережі інформація дозволяє Facebook скласти дуже докладний профіль будь-якого користувача, аж до його стилю життя і того, якому політику людина віддає перевагу.

Оскільки користувачам невідомо, кому може бути надана інформація, то бажано обмежити її поширення.

Як користувачі "випадково" віддають інформацію

Facebook служить не тільки платформою для спілкування, але й платформою для розваг. Часто, заходячи у соцмережу, люди бачать цікаві тести і проходять їх, не замислюючись про те, що таким чином також можна отримати інформацію про них.

Їх спеціально роблять так, щоб людям було цікаво натиснути і пройти тест, через який компанія отримає необхідні дані. І правила Facebook не забороняють цього.

Так, Cambridge Analytica, за допомогою тесту This is Your Digital Life, вдалося зібрати інформацію про мільйони користувачів соцмережі. Експерти організації Electronic Frontier Foundation, яка займається захистом персональних даних, вважають, що подібні тести відображають правила Facebook на той момент.

Навіть після зміни угоди з користувачем Facebook не можна точно сказати, яку інформацію отримала, наприклад, Cambridge Analytica.

Як захистити особисту інформацію

У Facebook в меню Налаштування додатків потрібно знайти Додатки, вебсайти та плагіни і натиснути кнопку редагувати. Після цього обрати опцію Відключити платформу.

Після цих дій доступ до вашого профілю перестануть отримувати всі сторонні сайти, програми та додатки.

Якщо такий крок для вас не підходить, можна обмежити права додатків, залишивши тільки доступ до найнеобхіднішої інформації. Для цього потрібно зайти в налаштування через мобільний акаунт і відключити ті категорії інформації, до яких ви не хочете давати доступ додаткам.

Також бажано не ставити лайки на сторінці конкретних продуктів і не переходити на сайти через Facebook. Якщо хочете пройти якийсь тест – йдіть на сайт через пошуковик або напряму. Таким чином соцмережа не отримає інформацію про вашу активність.

Також варто додати, що компанії можуть зберігати дані користувачів стільки, скільки це необхідно. У випадку з Facebook це означає, що інформація, наприклад, про ваш пост, зберігатиметься до того часу, поки ви самі його не видалите.

Надрукувати
мітки:
коментарів